skip to Main Content
Link Juice
Обикновено е трудно да разбираме трудните характеристика както Link Juice, опитвах се да ги разказвам много лесно

Благодарение на всички коментари и имейли, които ми изпращате, вече се ориентирам как да напиша една статия, за да ме следват и разбират лесно хората. Открих, че четителите на Заплата Онлайн, вече си имат блог и предпочитат да се занимават с писане на постове, отколкото с тези технически работи, които разказвам аз. За това мисля, че най-хубавото е за всички да давам най-добрата информация така, че да не уморявам на хората, лесно да се разбира и  да е забавно.

Специaлно за тези, на които им харесва Zaplataonline.com, потготвям един курс с много интересни неща. Този курс е безплатен, само трябва да се регистрираш и седмично ще получаваш един имейл, с помощта на който, постепенно ще видим начините да се редвижиш в интернет.

A сега по темата:

Какво е Link Juice ?

Link Juice

Това е оценка за това как е разпределена силата на всяка една страница в един сайт.

Каква сила?

Пр.: това → един вътрешен линк към друга страница и оттук  този линк прехвърля сила към страницата на „вътрешните линкове“.

Тази сила откъде идва? Както казах, силата идва чрез един линк.

Например: ако пишеш една много полезна, супер интересна статия и  други блогъри, които говорят за една тема и искат да информират читателите си за това, което ти пишеш, те ще линкуват теб и по този начин изпращат сила към твоя сайт.

силата на сео

Ако не пишеш полезна информация в Интернет, трудно е да те линкуват. Но ако станеш приятел на други блогъри, е по-лесно да получиш един линк, за това прочети тази статия. (така ще ми помогнеш  да оптимизирам моя блог)

Каква сила има моят блог?

нямам сео оптимизация

За това трябва да инсталираш Moz Toolbar.

С този инструмент ще видиш от една страна колко е силен домейнът и от друга страна колко е силна страницата. „Page“ е страницата и „Root Domain“ е целият блог.

силата на страница с link juice

Това е от Заплата Онлайн.

В момента нямам сео оптимизация в блога и за това е толкова ниска силата. С този инструмент също можеш да провериш страниците, които са до теб в ранкинга на google и да ги сравниш с твоята.

И ако сложа много линкове в една страница или в една статия?

Резултат: тази страница ще загуби силата и имаш 2 варианта:

Първият е да махнеш няколко линка и вторият е да се опитваш да те линкуват повече от други места.

уеб дизайн

Пр.: страницата за уеб дизайни ще е трудно да я оптимизирам, защото има много линкове към други сайтове и губя цялата сила. В този случай или трябва да махна линковете на дизайните или трябва да се оптивам да получавам много силни линкове от другаде.

 По-добре ли е да линкувам само на себе си и да не линкувам никой друг?

Отоворът е: не е възможно! Всички сайтове линкуват други сайтове и нормално е да се прави. Ако инсталираш този СЕО Плугин, той ще ти предложи да сложиш минимум една връзка към друг сайт. Това е един начин да докажеш на гугъл, че говориш за важни работи.

Важни работи ли?

линкЗа да е по-ясно, ще сложа този пример: ако статията говори за „Хотел София“ и линкувам страницата към важни хотели, ще се вдигам повече, отколкото ако линкувам семеен хотел „Иван Иванов“. По този начин доказваме на търсачката, че говорим за важни неща, а не за случайни и несъществени.

Ако създадеш един блог, хубаво е първата статия да бъде по следния начин:

Заглавие „Презентация“,  един малък текст, който разказва всички цели на твоя нов блог и един линк към http://zaplataonline.com/. По този начин google ще разбере, че започваш един нов проект и ще го раздвижим в Интернет по най-хубавия начин . :)

Внимание, вратите се затварят: но ако линкуваш сайтове, които са наказани от Гугъл Панда или Пингвин, доказваш, че говориш за измамници, които копират текстове от други сайтове и това няма да ти помогне със сео оптимизацията.

И сега една малка приказка за „Link Juice“: Виж сега, 3 линка издържат цялата кола :)

лесно обяснение за темата

Ако някоя сутрин преди да отидеш на работа с колата, идва при теб един съсед, който не може да запали колата си заради акумулатора, ти можеш да му помогнеш и да му дадеш ток от твоята кола. Ако в същия ден обаче идват 30 съседи, най-вероятно ще бъдеш ти този, който няма да може да ходи на работа с колата. Това не означава, че не можеш да помогнеш на всички 30 съседи да запалят колите си. Означава, че можеш да запалиш максимум 6 коли на ден и така на следващия ден още няколко.

Извод: тогава на всяка една страница или статия, не слагай повече от 6 линка към други сайтове.

Надявам се, че с всички тайни, които давам в моя блог и пращам по имейл на тези, които се регистрират, да успеем да оптимизираме нашите сайтове в първите страници от търсачката.

Знаеш ли, че ако оставиш един коментар пак е един линк към твоя сайт!?
Казвам се Нико Рока и кирилицата ми е включена за всеки един от вас! :)

Моето име е Nico Roca и съм каталунец,
От 2007 Живея в София, научих Български и най- накрая реших да започна да пиша на български, този е моят първи личен Блог на кирилица, (НЕ ОБРЪЩАЙ БНИМАНИЕ НА ГРЕШКИТЕ)

This Post Has 8 Comments

 1. Искам да изкажа благодарност с вашата помощ си оптимизирам сайт ми и вече имам добри резултати но все още нямам първо място в Google.fr според вас дали ще е добре са си напря два три сайта от Франция и да ги им сложа линкове към моя ще имали ефект и да не ме накаже чичо Google 🙂 линк към сайта http://www.demolition-debarasser-gravats.com/ 🙂

  1. Здравей Васил.
   Хубаво е да сложиш няколко линка към сайта, преди да създаваш нови сайтове за да сложиш линкове, потърси в Франция дали има сайтове от съща тема който можеш да сложиш един линк.
   Виждам че в началната страница линка който пише „debarasser gravats et demolition“ не води никъде, трябва да го поправиш.
   Поздрави

   Нико

 2. Нико, здравей! До сега не съм се осмелявала да оставя коментар. Моят блог е още бебе сега се опитва да расте. Вълнуват ме въпроси от различно естество. Зависи от моята муза в този момент, Имаш ли някаква идея за моя блог? Мисля си за в бъдеще да си сменя домейн адреса, но ми се струва много трудно. Не знам дали ще мога да се справя. Поздрави и мерси!

  1. Здравей Угринова.
   Имам няколко приложение, най важното е страницата „за мене“ или „кой съм аз“, не съм могъл да я намеря. След докато хората четат една интересна статия искат да знаят кой е я написал.
   Важното е също едно меню с категории, виждам че говориш за различни теми, ако на пример попадам в твоят сайт и искам да прочета за готвене, би трябвал да мога да подреждам всички статия който си писала за готвене.

   Поздрави
   Нико

   1. Благодаря за бързия отговор. И аз мисля така но не знам как да разделя темите. Не знам как се прави.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Back To Top