skip to Main Content
Facebook услуги на фирми
Как можеш да получаваш по вече приятели в фейзбук

Всяка една фирма би трябвало да има една страницата във Facebook, трудно е някой да се регистрира в един блог, заради че хората вече получават безброй имейли, но да те следват във Фейсбук, е по-лесно и не трябва да си го мислят толкова. Ако водиш една Facebook страница както трябва, можеш да получаваш безброй посещения в сайта, не само това, може и да използваш афилейти линкове и да получаваш пари (за повече информация, погледни статията за iPhone 5)

С една Facebook страницата можем да:

 • Продаваме продукти.
 • Получават феновете новите статии от твоя сайт.
 • Да пускаш промоции.
 • Да те опознаят малко по малко.
 • Да събереш хората от твоята сфера.
 • И много други неща.

Но ако твоята фирма не е позната и нямаш повече от 50 приятели, трудно е да те следват, за това поне в началото трябва малко помощ от всички твои приятели и колеги, за да споделят това, което публикуваш. Аз поне в началото пратих по един имейл на всички познати или оставих съобщения, за да ме следват. Добре, след като те следват твоите приятели и събереш 100 човека:

Как да привлечеш повече хора във Facebook?

как да управлявам една фейсбук страница

Отговорът е: нямам идея как се прави ! :)Но в блога Заплата Онлайн искам да давам най-добрата информация, която съществува в Интернет, за това поканих Анелия Маглева и Десислава Черкезова да ни разкажат повече.

Анелия и Десислава се занимават професионално с менажиране на Facebook страници, имат много важни клиенти във Варна и нямат нищо против да ни разкажат няколко тайни.

фейсбук страница
Десислава и Анелия се занимават професионално с менажиране на фейсбук страници

Те нямат нито един проблем да ни разкажат как се прави, за да може всеки един от нас да води както трябва страницата си. Но, ако имаш една фирма и не искаш да минеш през началния период, можеш да контактуваш с тях, за да ти помогнат поне в началото, ще видиш колко бързо се увеличават клиентите и репутацията на твоята фирма.

Сега е време да оставя клавиатурата на Десислава Черкезова, за да ни разкаже няколко тайни, а Анелия ще ни разкаже как Фейсбук ще печели пари за твоя бизнес!

Управляване на една Facebook страница by Десислава Черкезова

Бизнесът през призмата на Фейсбук

Здравейте мили читатели,

Бизнесът през ФейсбукКазвам се Десислава Черкезова и не мога да скрия, че съм удивена от Нико. Това беше първото нещо, което ми изникна в главата, когато започнах да чета неговите материали. Повярвайте ми, изчела съм много текстове, но неговите бяха различни.

Ще ме попитате с какво? – бяха искрени.

Да, това веднага се усеща, чувството, с което са написани, удоволствието, което му доставя работата.

Похвално е, че го прави в България! Толкова българи заминават в чужбина, а той е чужденец, дошъл тук, борещ се за идеята си.

Много мога да пиша по тази тема, но друга е идеята на статията.

Радвам се, че Нико отправи покана да поговорим за Фейсбук и неговата същина.

Признавам си, и аз не предполагах колко мощна е машината Фейсбук, но се наложи да разбера. Това е повече от социална мрежа, повече от място, в което можеш да напишеш нещо на стената си или да харесаш дадена снимка.

Това е мястото, в което хората трябва да изразяват себе си, трябва да имат лично отношение към това, което пишат.

Може би не сте се замисляли, каква е същността на Фейсбук?

Много малко са хората, които всъщност знаят отговорът на този въпрос. За жалост съм забелязала, че ФБ не се използва по предназначение в България. Криво разбрана е неговата функция, а тя е свързана както с потребителя като личност, така и с бизнеса.

Какво имам предвид?

За жалост при нас е трудно да се пречупи разбирането, че Фейсбук всъщност е платформа за правене на бизнес.

Да, така е, ако имате собствен бизнес, ФБ е идеална основа за промотирането му. Имате блог, сайт, а ФБ страница нямате.

Това си е пропуск на потенциални клиенти!

Може да не вярвате, но е така! Аз също не вярвах, но сега се занимавам с администриране на фейсбук страници в copysocial.net , както и с моя лична страница, която ми е голяма страст и виждам разликата.

една фейсбук страница

Моята страница е сравнително нова и сега я разработвам, но е нещо, което правя с много любов.

Предполагам си казвате, какво толкова има в менажирането на една страница?

Ами, не е лесна работа. Нещата са много комплексни.

Нека ви разкажа малко повече за това…

Администрацията в мрежа като Фейсбук се оказва както интересна, така и дълбока материя. Въпросът не е в това само да се напише един пост и да се сложи снимка, а посланието, което оставяте. Хората искат да виждат емоцията, чувството на текста, а не просто сухи коментари. Истинската основа е в това, че зад всеки бизнес стои човек и хората искат да го видят, искат да чуят какво мисли той. И ако това е написано по подходящия начин, има безспорен успех.

Когато се пречупят рамките и излязат на показ взаимоотношенията става лесно. Такава е философията на Фейсбук, с това, което казваме да докоснем читателите си.

философията на Фейсбук,
Емоцията ще бъде най-големият ти помощник в управляването на твоята фейсбук страница!

Не е  никак трудно, откровеността не остава незабелязана. Представете това, което предлагате не просто като продукт, а УСЕЩАНЕТО за него. Защо хората да го искат и то точно от вас? Това е, над което трябва да се замислите… УСЕЩАНЕТО! Повтарям ви го, защото писането на  постове, трябва да е все едно си говорите с приятели, а не просто да казвате „КУПИ ГО!”.

Много по-лесно е да предадете вашата емоция и така да предразположите читателите си, те ще го забележат!

Нека вметна, че добрата фейсбук страница се нуждае от добре работещи връзки към нея, т.е задължително блога или сайта ви трябва да е прилично поддържан, за да няма разпокъсване на нишката. Нужно е всичко да работи в синхрон, за да може, щом препращате клиентите си там, те да не се разочароват, а да продължават да искат да притежават вашите продукти.

Отделно са и платените реклами, не може без тях! Ако все пак искате да намерите потенциални клиенти, трябва да организирате платени реклами. Така със сигурност посланието ви ще стигне до повече хора. Там също има тънкости, които трябва да се овладеят, но всичко е строго индивидуално за отделните бизнеси.

За жалост не мога да събера всичко в една статия, Фейсбук е необятна тема.
Надявам се, да ви е било интересно и да съм ви помогнала!

Знаете къде да ме намерите, за мен ще е изключително приятно да ви бъда полезна, с каквото мога в необятната фейсбук материя… :)

За мен беше невероятно удоволствие да пиша за „Заплата Онлайн”.
Благодаря ти, Нико!

проект на Десислава - фейсбук
„Скрий се“ е новият проект на Десислава

И тук приключва интервюто с Десислава. Скоро ще публикувам интервюто с Анелия, ако искате да го получите по имейл, регистрирайте се в горната част!

Надявам се да ви е била полезна информацията за това как да водите вашата Facebook Страница.

Недей да забравяш да натиснеш +1 в социалните мрежи.

А и в този случай няма да кажа, каквото казвам накрая на всяка статия :),  ще кажа:

Казва се Десислава и кирилицата и е включена за всеки един от вас!

Моето име е Nico Roca и съм каталунец,
От 2007 Живея в София, научих Български и най- накрая реших да започна да пиша на български, този е моят първи личен Блог на кирилица, (НЕ ОБРЪЩАЙ БНИМАНИЕ НА ГРЕШКИТЕ)

This Post Has 10 Comments

 1. Поздравления за блога!
  Харесвам статиите ти. 🙂
  И още нещо… Пишеш много добре на български, доста грамотно, за разлика от много българи!
  Успех! 🙂

  1. Здравейте Гери.
   Благодаря много за коментара.
   Всеки един статия който пиша в този блог се коригира предварително. В началото писах доста зле, но сега само няколко неща коригират, 🙂 подобрил съм с писането. Коментарите който отговарям не ги потвърждава никой, 😉 най важно за мене е да се разбира всялата информация и да изкараме готино с четене на този блог.
   Поздрави
   Нико Рока

    1. Hola Gergana.
     Si te interesa el marqueting online y al mismo tiempo quieres aprender Español te puedo decir algunos blogs muy fáciles de entender (en Castellano).
     Аз много напреднах с писането на Български в Заплата Онлайн. 🙂 много съм доволен.
     Къде научи Испански, Гери?

 2. Espero ver tus blogs en castellano!

  Lo aprendi en el colegio (en una ciudad pequenia cerca de Sofia que se llama Dupnitsa) 🙂

  Me gusta mucho todo espaniol – la comida, la gente, el idioma … todo!! <3

   1. Gracias!

    Si, estuve en Barcelona solo un dia, y en Bubal dos semanas( habia una programa del Ministerio de Educacion). Es que… ya no hablo tan bien, he olvidado muchas palabras y reglas… Pero quiero vivir en Espania un dia 🙂

 3. Здравей, Нико,
  Голямо браво за правописа ти на Български език! Пишеш много добре, ако го правиш ти, все пак. За разлика от все повече неграмотните българи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Back To Top