skip to Main Content
Текстовете в един бло
Текстовете в един блог за seo оптимизация

Много е важно как се пишат текстовете в един блог и за това трябва да се обърне много внимание как  пишем и какви думи използваме, цел на всички блогъри е да имат посещения в блога си и да натискат афилейти линкове и така получават  комисионна.

Презентация → блог текстове и сео оптимизация.

Много хора, когато имат един блог и искат да увеличат посещенията, хубаво е да се информирате в Интернет как да оптимизираш блога, но не всичко, което четете е вярно, гугъл постоянно измисля нови инструменти, за да наказва тези, които искат да са на първите позиции с далавери, тогава за мен е по- добре да го правим истинско и да се кефим, когато гугъл наказва другите. :)

Ако си на първата страница в най-голямата търсачка, можеш да имаш много посещения в блога, съществуват два начина да си на първите позиции:

 1. Да плащаш една рекламна кампания с adwords. реклама на търсач
 2. Да оптимизираш блога или уеб сайта.

Този търсач не обича сео оптимизации и далавери, или пишеш най- добрата информация за хората, които търсят твоите „ключови думи„, или плащаш реклама.

Първите 3 месеца на тази година 2013 търсачката е увеличила печалбата повече с 20% , миналата година измисли наказателни инструменти за тези, които искат да са напред  с далавери в първата страница и сега тези фирми се намират по- назад, без талкова посещения и нямат друг вариант, трябва да плащат реклама.

План на най- голямата търсачка.

Каквото пиша тук е моето мнение, аз не работя за google и не знам нищо, само искам да ви разкажа моята гледна точка.

Колкото повече наказват, повече пари получават, но търсачката ни позволява да сме по- нагоре, от което трябва, когато постът е нов. Постепенно ще направя една малка схема.[box style=“rounded“]

 1. Публикуваш един пост   → качваш се по -нагоре, от което трябва
 2. Анализи на страницата  → търсачката гледа дали даваш важна информация
 3. Подновяваш позицията  →  Заради анализи получаваш нова позиция
 4. Наказателни инструменти →  Търси дали си честен и ако не си, те наказва.
[/box]

На всички показва колко посещения могат да получават заради google.bg, но този резултат да се задържи на първата страница за дълго време, е трудно, при това много фирми избират да плащат реклама на adwords.

Ако беше ни наказала първия ден, нямаше никога да познаваме силата на тази фирма търсачка.

Преди да продължа, искам да уточня точка 1 и точка 4 от предишната схема.

 • Точка 2→Когато говорим за анализи, означава:
 1. Колко време са гостите в нашия сайт.
 2. Дали разглеждат други страници
 3. Дали натискат like в facebook.
 4. И Т.Н.

Всичко това можем да го анализираме ние с analytics, имаме опцията „анализи на страницата“.

 • Точка 2→Може да бъдем наказани, ако:
 1. При копирането на текстовете от други страници.
 2. Когато много хора наведнъж ни линкуват с едни и същи ключови думи.
 3. Когато линковете идват от лоши места.
 4. Ако разбере, че се опитваш да си на първата страницата по изкуствен начин.

Личното ми мнение е, че фирмата търсачка ще направи всичко възможно, за да плащаме реклами с нейните кампании за реклама и най- накрая фирмите за sео оптимизация ще се занимават да редактират текстове и информацията за клиентите.

Ако сме разбрали, че търсачката не иска SЕО, за да плащаме реклами и ако не искаме да плащаме за реклами, тогава трябва да пишем най- добрата информация в нашия блог.

Как да пиша текстове за да имам по вече посещение в моят блог?

Текстовете в един блог
Текстовете в един блог за seo оптимизация

Аз първото, което правя е един план и винаги следвам този процес:

 1. Избирам тема за пост.
 2. Търся каква ключова дума от моята тема търсят повече хора в търсачкатa
 3.  Записвам си всички думи, които ме интересуват, за да се оптимизирам.
 4. Търся в google каква информация дават други хора с избраните ключови думи.
 5. Събирам информацията, за да я направя по- добре от другите, без да копирам.
 6. Измислям подходящи категории и етикети.
 7. Казвам на моята приятелка да ми направи една готина снимка с фотошоп
 8. И започвам да пиша умно и правилно

Сега ще разкажа подрбно най- важните стъпки.

тема за текстовете

Тук само искам да уточня ,че темата винаги трябва да е в контекста на нашият блог, ако нашият блог е за заплата, например, няма да е логично да говорим за чалга.

Коя е най- подходящата ключова дума за текстовете ни.

За да знам коя е най- подходящата ключова дума за нашия текст, имаме един страхотен инструмент на търсачката. Този инструмент ще го намерите в сео инструменти и се казва Google’s Keyword Tool.

С това приложение можем да знаем колко пъти месечно се търси съответната ключова дума. В моите текстове не само ползвам този инструмент, опитвам се да ползвам вариантите, които ни дава програмата.

Как да напиша за интернет най- хубавия текст.

Когато пробваме избраните ключови думите в гугъл, можем да посетим други блогове и да видим какво са писали други блогъри. Ако искаме да сме до тях в търсачката, трябва да направим текста по-ясен, по-лесен, а и посетителите да могат да направят нещо в нашия блог, например като това, отвори  прозореца:

[toggle title_open=“Затвори“ title_closed=“Отвори“ hide=“yes“ border=“yes“ style=“default“ excerpt_length=“0″ read_more_text=“Read More“ read_less_text=“Read Less“ include_excerpt_html=“no“]Ако видиш това, означава, че си натискал нещо в моя блог и може да  бъде оценено като нещо хубаво от търсачката. :)[/toggle]

Събери  информация и намери начин да го направиш по- готино, след това>

Започни да пишеш текстовете за блога

как да пиша текстовете за моя блог
текстовете за моя блог, най-важните стъпки за сео оптимизация

В wordpress имаме тези копчета. Аз предлагам да ползваш много от тях.

СЕО оптимизация за текстовете.

За да напиша един пост, трябва да обърна внимание на много неща, за това ползвам един plugin за сео wordpress който ще намерите → тук (безплатно е)

С този plugin няма да се объркате и постоянно ще ви дава насока как да пишете.

В текста е важно и много хубаво да говорите за други блогове, защото когато ти линкуваш друг блог, собственикът получава съобщение ¨Pingback¨ , което най- вероятно ще публикува и коментира и така може да получиш посещения в твоя, а може и той да те спомене в неговия блог и  по-натаък ти да получиш  линк от него.

Текстовете в един блог трябват да имат по вече от 300 думи, и една снимка, това е минимум, ако сложим 1500 думи 5 снимки и едно видео е супер, това е един начин да казваме на google че ние даваме по вече информация отколкото другите Ако те например пишат 200 думи.

Правилни етикети и категории.

В предишния пост говорих за етикети и категории., в този пост говорим как да ги ползваме, но аз ви предлагам също да добавим няколко ключови думи от нашия анализ.

Първият ми текст в моя блог

хехе :) Обикновено първият пост в един блог е една малка презентация на блога и за това, което можем да намерим в него, в моя случай не е било това, :)

Аз искам да говоря за сео оптимизация и за онлайн маркетинг, но е хубаво да започна отначалото и искам да пиша туторяли за инсталиране на блог и за най- важните неща за хората, които започват сега. Вече нямам търпение да започна да говоря за маркетинг. :)

Моето име е Nico Roca и съм каталунец,
От 2007 Живея в София, научих Български и най- накрая реших да започна да пиша на български, този е моят първи личен Блог на кирилица, (НЕ ОБРЪЩАЙ БНИМАНИЕ НА ГРЕШКИТЕ)

This Post Has 3 Comments

 1. Не бих си спестила поздравленията към теб Нико за всичко, което правиш с твоя блог и напътствията, които даваш на прохождащите с първи стъпки в онлайн маркетинга. В мое лице имаш почитател, който чете твоите уроци и публикации в страницата.
  Продължавай все така и не спирай !!
  Ти си моят учител – Mi profesor 🙂

  С уважение – Поля Димитрова

 2. Ако искаме да продаваме продукт или услуга в чрез сайт текста трябва да е оптимизиран, като това е работа на копирайтърите. Те ще направят текста видим за търсачките.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Back To Top