skip to Main Content
линк бг
линкове към моят сайт за сео оптимизация

Големите фирми, за да популяризират един сайт, слaгат големи билбордове по магистралата или плащат скъпи реклами, за да излизат по телевизията, но малки фирми като нас трябва с най- малката сума пари да го направят максимално рентабилно и ефективно, няма значение дали е за онлайн  магазин или един сайт за един офис, но за да получаваш нови клиенти има 3 варианта.

 1. Да даваме комисионна на Интернет специалисти за всяко едно нещо, което продават, напр.: ако имаме един сайт за регистриране на фирми или онлайн магазин,  в който един купувач може  да се регистрира, тези специалисти ни пращат едно посещение и който купува, ние даваме 5 или 10% от поръчката, за тези неща трябва да се регистрираш тук.
 2. Реклама във Facebook: Тези реклами са евтини и ефективни, скоро публикувах резултата, който получих със заплата онлайн.
 3. Да оптимизираш сайта: Това за мен е най- ефективното, защото си точно, където търси купувача, например, ако ми трябва една счетоводителка в Люлин, ще го търся в Google.bg и ще разгледам сайтове, (със сигурност ще звънна, където имат пълна информация:  цени, точка в maps, телефон, итн.) „Повече посещение не означава повече клиенти

Seo оптимизацията на един сайт е да направиш нещо и да излизаш на първата страница в Google при купувачите; един от вариантите е да наемем  фирма, но ако искаме ние да си го направим,  нещото, което много ще ни помогне, са линковете към нашия сайт.

Какво е един линк?

популяризиране на сайт линк бг
линкове към моя сайт за сео оптимизация

Един линк е връзка, която когато я натиснеш, отиваш на друго място, например, ако натискаш тук,  отиваш към един пост, който говори за детски филми на Български , филми за Покойо. И така, с тези линкове строим една мрежа, за да оптимизираме нашия сайт. За да направя този лйнк към сайта за детски филми, трябва:

 1. Да маркирам с мишката думите, върху които искам да сложа този лйнк.
 2. После натискаш тези копчета (първият) →копчета за бак линк
 3. И в прозореца, който се отвори, ще го оставим ето така:
популяризиране на сайт
Url е линк към заглавието, което искаш и излиза, когато мишката е върху линка

Има и друг вариант линк – този, за който говорихме, е от текста, но също може бъде и от една снимката. (ако натискаш снимката , отиваш на друго място)

Защо тези линкове ни помогнат да излизаме на първата страницата на търсачката?

По- нагоре оставих един линк, който говори за един нов сайт за детски филми, ако някой търси “ филми за деца бг аудио “ и търсачката усети, че на много места се говори за този сайт, ще прецени,  че е по- важен, отколкото другите и ще го показва на първата страницата. В момента http://svali.org/ е много надолу и за това говоря за него и го линкувам. :) Последните години търсачката не спира да измисля инструменти, за да разбере какво е спам и какво не, за това трябва много да се внимава, ако например говоря за този сайт за детски филми и само го линкувам от http://zaplataonline.com/, ще мисли, че аз имам интерес да го оптимизирам и няма да стане, за това трявба да се линкува от много домейни и блогове. „но аз говорих за този сайт са деца много дискретно и няма да ме хванат“ :). Също е хубаво да сложа домейн по други начини, например „svali.org – http://www.svali.org/ – www.svali.org“ и.т.н.

Детски филми на Български на испански и на английски за нашите деца
Най- новят сайт за нашите деца

Освен това, ако този сайт го линкуваме само с думите “ филми за деца бг аудио „,  google пак ще мисли, че не е натурално и няма да стане. Тогава какво е натурално? Как биха били тези линкове без оптимизацията?

 1. Един сайт трябва да има повече линкове с името на марката или името на фирмата. (напр., ако искам да оптимизирам сайта и фирмата се казва Zinkia Entertainment, текстът, който линкувам към сайта, не са ключовите думи, а е марката)
 2. Също много действат линковете с текста като: „натисни тук“, „за повече информация“и т.н.
 3. Нормално е също да се линкуват повече категории от менюта и най- важните страници. Ако един продукт получава повече линкове, отколкото една цяла категория, пак ще ни хванат.
 4. Ако само получаваме линковете от коментари или директории, google ще знае, че сме ние, който го правим и пак няма да стане добре.

Недей да се страхуваш от това, което ти казвам, само трябва да мислим едно нещо, ако фирмата Zinka „, която произвежда Покойо по цял свят“ идва в България и дава пари на децата без дом и им помага, сигурно, че всички списания и сайтове за новини, държавни институции, блогъри и т.н, щяха да я линкуват от много места по натурален начин, тогава как щеше да е това? Нашите линкове трябват да изглеждат също така; добро упражнение е да обърнем внимание на линковете от новините, те са истински линкове, без намерение да оптимизират никакъв сайт. Сигурно, че ако тичам гол с една фланелка на моя сайт, на един мач ЛЕВСКИ с ЦСК, ще получавам много линкове по натурален начин, но щях да загубя моята приятелка и за това няма да го направя :),  друг вариант е да имаш познати журналисти „които пим пам“ и готово, или да зе запишеш при Слави в шоуто и така ще излизаш в сайта му.

(Видеото изчесан)

Аз си дадох сметка късно, но Слави не спомена нищо за каталунците :), но по- добре така, аз не мога да танцувам хоро, само танцувам чалга и то когато съм пян.

[quote]Говорим за това, че линковете трябва да изглеждат натурално, ако вашият сайт е за филми, линкът трябва да е от някъде, където говорят за деца или за детски български филми, и т.н.[/quote]

Обръщали ли сте внимание как се пишат официални документи? Разгледайте някой нотариален акт или договор, къде е името на човека? Къде е името на фирмата? За каква тема говори договорът? Това са документите или текстовете, които са написани с друга цел, не с цел да оптимизират един сайт и тези формати Google много ги оценява, тогава обръщай внимание също на това.

обръщай внимакие как са писени официалните документи
обръщай внимание как са написани официалните документи

Да оптимизираме един сайт, трябва да го правим както никога да не е същестувала сео оптимизацията и линковете за популяризиране на сайтове.

Какви линкове действат повече, за да оптимизираме един сайт?

 • (★★★★★★★★★★)Новините и страници на университети.
 • (★★★★★)         От средата или на долната част на текста на блогове. (с различни домейни и IP адрес), тоест да не са блог на един и същ човек.
 • (★★★)                Facebook и Google+
 • (★★★★★)         Footer (долната част или отстрани на блог)
 • (★★★★)            Форуми и коментари от блоговете (ако прекалявате, е лошо)

Сигурно, че когато видяхте толкова звезди на новините и на страниците на университета, сте се изненадахте, нали?! :) Но как можем да получаваме линковете от там? Аз за новините вече ви разказах, но ако го направите и вие( да излезете голи), недейте да казвате, че го научихте от тук, аз няма да декларирам нищо пред съдята, ще казвам, че нищо не разбирам на Български, :/

Популаризиране на сайт, за да излизаме много нагоре

инструменти за Популяризирането на един сайт
Най -силните инструменти за seo оптимизацията, за да популаризираме нашия сайт в интернет

От страниците университетите имам три начина, за да получавам линкове, но тук само ще разкажа за два от тях и по- нататък ще пиша един цял пост за Seo оптимизация, ако още не си се регистрирал в блога, направи го, за да получаваш последните новини.

 1. В поста, който направих за пари от блог, говорих за сайтовете, които имам,  за строителството в Барселона, понякога получавам съобщения от студенти от университети, за да ме питат как да изчислят таваните. С тези страхотни неща, за които говоря, аз им помогна максимално с проекти за университета и в сайта на университета, пишат като сътрудник името на фирмата с линк към моя сайта.
 2. Има испански университети, в които можеш да създадеш един блог и това е страхотно; тук, в България, имаме форум на Софийски университет, не е един блог, но с един дълъг текст пак действа. Преди да пишете на тези места, прочетете Предложения за форума и правила и недейте да се срамувате, пишете текстовете, които могат да помогнат на студентите, за да научат нещо ново, така няма да ви махнат текста.
 3. Ако искаш да знаеш третия вариант, регистрирай се в заплата онлайн и някой ден ще го публикувам, (това не е агресивен маркетинг, но за да се разбере, ми трябват 1500 думи и не искам да стане по- дълъг) →(аиде готово погледни пост на домейн)

Искам пак да повторя, че линковете само помагат но google да оцени дали един сайт е добър или не според 200 фактори, не само заради линковете. Ако се опитате да оптимизирате една страница, но текстът, който имате там, сте го копирали от друг сайт, няма да се получи. Текстовете трябва вие да ги редактирате всеки път, за това има толкова обяви за редактиране на текстове за seo оптимизацията. Ако прекалявате и спамувате навсякъде с линкове и копирате текстове от други сайтове, ей този човек от видеото, се казва Matt Cutts и е упревител на спам на гугъл, всеки ден измисля неща да показват само най- хубавите сайтове на първата страница на търсачката.

Последно (май)искам да ви обясня няколко техники, за да получавате лесни и хубави линкове към вашия сайт. Ако имаш един блог и наистина ти харесва каквото пишеш, отиваш в други блогови и коментираш готино (не само един малък коментар, за да оставиш линка), ще имаш приятели блогъри, после ще говорите през социалните мрежи и ще дойдат да четат твоя блог, ако им харесва, каквото пишеш, ще ти оставят коментар и някой ден ще говорят за теб, както аз говоря за сайта за деца svali, това е най -натурално за google, „. Ако имаш един онлайн магазин или каквото дойде, направи си един блог, ще имаш приятели и така ще оптимизирате заедно вашите сайтове.

блогър приятели
Хайде приятели- блогъри да се помогнем за сео оптимизацията

Пак става обратно, ако имаш един блог с WordPress и напр. говориш за мен с линк към един пост, от заплата оналйн аз ще получавам един „пиг баг“- това е един линк към твоя блог, ако искаш можем да го пробваме и аз с удоволствие ще ти отговоря на този „пиг бак“. Приготвих тази страница→ за фирми за сео оптимизация и ако някой ден имам прятели -блогъри или познати за онлайн маркетинг, ще сложа един линк, за да си помогнем със сео оптимизацията и с линкове.

 Последно, ей сега ще направя един линк към твоя сайт. :)

линк
как да получиш лесен линк към твоя сайт

Лесно е, по- надолу ще видиш  това, само напиши електронната си поща и сложи твоя сайт, дай на „submit“ и така ще започнем разговор. :) Ако мислиш, че оставям хубави линкове от текста на този пост към сайт на детски филми, натиснете +1, така ще говорим през моя профил на гугъл плус.

Моето име е Nico Roca и съм каталунец,
От 2007 Живея в София, научих Български и най- накрая реших да започна да пиша на български, този е моят първи личен Блог на кирилица, (НЕ ОБРЪЩАЙ БНИМАНИЕ НА ГРЕШКИТЕ)

This Post Has One Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Back To Top