skip to Main Content
Откъде знае Google, че разбирам по темата, за която пиша?
Откъде знае Google, че темата, която пиша е най добра?

Google винаги се опитва да сложи в първите позиции най-добрата информация заради ключовите думи, които търсят хората. Въпроса е: Откъде знае Google.bg кой дава най-добрата информация в Интернет? И откъде знае кой разбира повече оп дадена тема?

Ок! За да продължим по въпроса и за да ви показвам как го прави, трябва да имаш профил в Google Plus и да следваш няколко хора.

В блога ZaplataOnline.com вече сме говорили как да даваме най-добрата информация в Интернет с помощта на следващите стъпки.

Допълнително сложихме снимката в резултатите на Google. Така търсачката знае кой е автора на тази статия, сега само трябва да доказваме на гугъл, че ние разбираме много за това, което пишем, за това ще сложим един пример за един човек, на който му хареса много да лови риба.

Материал, за да ловиш риба

Както всички знаете, търсачката има една огробна база данни, която пази нашата информация. Например:

Един човек, който има блог за риболов, ходи всеки уикенд  да лови риба и прави следното:

 • Търси редовно в гугъл инфоранция за риба, езера, видове риби, как се готвят, материали за риба, цената на една лодка за риболов, места, където може да отседне , като хостели, къща за гости или някои крайбрежни хотелчета и т.н
 • В профила на гугъл плус качва неговите снимки с всичко, което лови, приятел е и следва хората, които говорят за същата тема, коментира постоянно в други профили в Гугъл Плус, натиска +1 на най-интересните статии, и т.н

По този начин търсачката събира много информация за това кои сме ние и какво ни харесва, освен това, ако сме автор на един блог за риба и риболов, оценява също, че даваме най-добрата информация и така ще е лесно за нас да сме на първата страницата.

Каква информация е събрал гугъл за мен?

Ако искаш да знаеш какво си показъл на google за това какво ти харесва, влез в Gmail,  натисни тук. Oбръщай  внимание там,  където пише интереси!

Сега ще видиш какво знае гугъл и как оценява това, че разбираш от това, което те интересува заради информацията, която е прибрал от твоят профил.

Тогава, ако искаш да се позиционираш с думите „продукти за риболов“, влез в Гугъл Плус и започвай да следваш и да натискаш +1 на всички тези сайтове оттук, остави им хубави коментари (без да се срамуваш), за да си един от тях и да натискат +1 на това, което ти публикуваш.

Ще видиш как малко по малко, ако направиш всичко, ще докажеш на гугъл, че си експерт по темата и ще се оптимизира твоят сайт за риболов, за да излиза на първите позиции.

Вече сме научили още един факт, който малко по малко ще ни помогнe, ако имаш един сайт, един блог, един онлайн магазин. Ако те интересува Сео оптимизация, следвай ме в тази социална мрежа и ще си помогнем с оптимизацията. ;)

Казвам се Нико Рока и кирилицата ми е включена за всеки един от вас!  :)

Моето име е Nico Roca и съм каталунец,
От 2007 Живея в София, научих Български и най- накрая реших да започна да пиша на български, този е моят първи личен Блог на кирилица, (НЕ ОБРЪЩАЙ БНИМАНИЕ НА ГРЕШКИТЕ)

This Post Has 2 Comments

 1. Страхотна статия 🙂

  Само не разбрах как да видя какви са ми интересите според Google, тъй като ми го отваря на испански.

  1. Здравей Георги.
   Извинявай за грешката в статия. 🙂 В най важното съм сложил линк на Испански.
   Промених го и сега вече е на Български когато натискаш 😉
   Мерси много за коментара. Ако забелязваш други неща кажи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Back To Top