skip to Main Content
надомна работа
От един блог една надомна работа

Края на април започнах този блог, занимавам се по един час на ден и в момента ми е една надомна работа.

Казвам се Нико Рока и пиша за каквото ми харесва, това е най-голямо удоволствие, което имам с надомната ми работа.

В началото направих много хубави туториали, с които помагам на хората, които искат да създават един сайт и от всеки един, който следва тези туториали, получавам комисионна. Освен това, докато пиша, предлагам продукти и също получавам пари от тях.

Читателите се регистрират в блога и получават тайни, за да се раздвижат в Интернет и много са благодарни.

Надомна работа на Нико Рока

надомна работа

Не мога да кажа, че с тази надомна работа, която имам, бих могъл да се издържам, защото още нямам много посетители, но ако продължавам така, ще получавам доста след някое време.

В началото си мислих, че пиша за млади хора, но поради коментарите и хората, които контактуват с мен, виждам, че всеки един  искат да се раздвижи в Интернет, независимо от възрастта.

От един блог също получаваш наем.

Аз се занимах 10 години със строителство и баща ми винаги ми е казвал:

[quote]Ако имаш един апартамент, никога губиш[/quote]

Купих се един апартамент и сигурно, че ако го продавам сега, ще загубя пари, но аз в Заплата Онлайн казвам:

С един блог само губиш време и получаваш възможности.

Всеки ден Интернет се използва повече и хората вече са свикнали да купуват по интернет. Тези магазини, които искат да са на първите позиции, търсят хора с един малък сайт или блог, за да ги промотират. Напоследък тази тенденция се е увеличила и е станало рентабилно да си откриваш един малък блог и да се кефиш на каквото ти харесва.

Тогава тези, които създават един блог и се занимават по един час на ден, след някое време ще могат да рентабилизират блога си, за да си вземат една Заплата Онлайн. Недей да мислиш, че да си направиш един блог струва много пари, натисни следващия линк и ще видиш как да си го направиш.

Но откъде получаваш, ако работиш от къщи с един блог?

Има много варианти да се получават средства и всеки един вариант ще можеш да го видиш, ако се регистрираш, но ако успяваш да пишеш интересни неща по темата, която ти харесва, твоята Заплата Онлайн ще идва от:

 • Youtube.
 • Афилейти програми.
 • Реклама в блога.
 • Реклама на Гугъл.
 • Платени статии.

Освен това много момичета, които говорят за мода и козметика, им дават продукти и ги канят на срещи, за да ги промотират.

Харесва ли ти нещо? Фен ли си?

Представяш ли се да ти звъннат и да промотираш тези продукти? Да се срещаш с други хора както теб? Ако създаваш един блог и хванеш как да се раздвижиш, може да ти промени доста живота.

Всеки ден фирмите инвестират повече пари с онлайн реклама и ние блогърите сме интересни за тях.

Ако някой иска да започне както мен, искам да знае:

Че 90% от всички сайтове не успяват да се раздвижат, ако е ново за теб, имай предвид, че трябва да научиш някакви неща и да свикнеш с платформата WordPress, за да пишеш, но всичко това се завис ог този  един час, който отделяш на ден. Просто хората не успяват да се раздвижат, защото нямат постоянство и ги изоставят.

Причината да не го изоставиш е, че от самото начало научиш как да получаваш средства и ако ти е рентабилен, ще продължаваш. Тайната в това е постоянството.

Аз започнах без да пиша хубаво на Български, всеки един текст се поправя, сега променям няколко неща, за да е по- ясно на потребители и след това време още съм в процес да развижа моята работа онлайн.

Днес празнувам нещо :)

[quote]Даде ли си сметка, че съм стигнал на пост 50?[/quote]

Сега е време да оптимизирам този сайт, за да го посещават повече хора и със сигурност, че няма да публикувам известно време, „всичко си има своя си процес“,  но ако се регистрираш, ще посещаваш всички места, на които пиша и така, ако някой ден искаш да оптимизираш твоя блог, ще знаеш как се прави.

Така, че че преди да започна, ще публикувам резултатите, които имам сега и след оптимизацията ще погледнем разликата.

Посещенията от 1 април до 2 януяри

Google Analytics

(Натиснете бърху снимките за да ги видите по големи)

 • Посещения: 19,858
 • Отделни посетители: 14,760
 • Показвания на страници: 43,474
 • Страници / посещение: 2,19
 • Ср. продълж. на посещението: 2,58
 • Степен на отпадане: 63,57
 • % нови посещения: 74,33%

От началото до края имам тези резултати. През последните месеци съм подобрил много и хората стоят средно 5 минути в блога. Имаше дни с много посещения и заради социалните мрежи.

Погледни Степен на отпадане в последния период в следващата снимка:

Степен на отпадане

В Степен на отпадане съм минал от 63,57 на средно 6%, тези червени стрелки са, когато пробвах плугина „Google Analytics for WordPress“. Това е един безплатен плугин от същият човек който е създал „Plugin WordPress SEO by Yoast“. Степен на отпадане е, когато гугъл оценява, че посетител не е правил нищо в сайта ти и си е тръгнал. С този плугин можем да казваме на Гугъл, че един посетител, който се е задържал повече от 30 секунди в сайта ни, не се брои както Степен на отпадане и за това съм намалил толкова.

Това са посещения за Декември месец в блога Заплата Онлайн:

Както виждате, посетителите се връщат редовно в блога и стоят средно 5 минути и една секунда. Последните седмици на декември не се получават толкова посещения, но средно мога да кажа, че съм на 45 уникални посетители на ден, които се връщат, защото намират хубава информация. Поради каквото следвам и наблюдавам, един посетител след като се е върнал 7 пъти в блога, се регистрира и след като се регистрира, се връща в блога отново и стои средно 10 минути.

Ако обръщате внимание на снимката съм създал една цел в Google Analytics и всеки един човек, който се регистрира, ми го брои. Това го направих преди една седмица и не е точно, но след някое време ще мога да видя какъв порцент се регистрира в блога. В момента средно се регистрира един посетител на  ден и това е горе-долу 2%.

Откъде идват хората, които са се регистрирали? – Поток на целта

регистрация

Както казах, скоро си добавих тази цел в Заплата Онлайн, но в Поток на целта мога да следвам откъде идват хората, които се регистрират.

Посещенията от Заплата Онлайн последния месец

Общ преглед на придобиването

Дори да не кандидатствам с много ключови думи, най- голямата част от посетителите са от органични резултати на Google.

Страниците, които се посещават повече.

Тези са страниците, които се посещават повече. Някой ден трябва да променя текста на статията Пари от Интернет, за да е по-рентабилна, мисля, че дадох добра информация, но е доста тежка да се чете, ще я давам по-подредена и с други начини да печелят пари от интернет.

Ако искаш да знаеш позиция и ключови думи, можеш да погледнеш този пост.

Посещения от социални мрежи

социалните мрежи и Заплата Онлайн- посещения

Поради резултатите, които Заплата Онлайн има от социалните мрежи, виждам, че много време стоят в блога, това са качествени посетителите. Най-важната социална мрежа е Facebook.

Изненада :)

Най-голямата изненада е, че има една социална мрежа, която е Blogger, не е точно каквото всички си мислим, това е един СЕО тест, който правя, някой ден ще го разказвам. Още нищо не мога да кажа, защото строя този проект и още е в началото. Единственото, което мога да съобщавам сега, е че ще се опитвам да е готово скоро.

Сега вече съм оставил репорт с Google Analytics от цялата надомна работа, която съм правил през последните месеци и сега вече нямам търпение да оптимизирам този сайт, за да сравня репортите, посетителите и най- важното-Заплатата :)

Ако мислиш, че информация, която писах тук, може да  бъде полезна за някой познат, надолу имаш копчетата от социалните мрежи, за да го споделиш, а също може и да се прати по Имейл. ;)

Казвам се Нико Рока и кирилицата ми е включена за всеки един от вас.

Моето име е Nico Roca и съм каталунец,
От 2007 Живея в София, научих Български и най- накрая реших да започна да пиша на български, този е моят първи личен Блог на кирилица, (НЕ ОБРЪЩАЙ БНИМАНИЕ НА ГРЕШКИТЕ)

This Post Has 5 Comments

 1. Поздравления за полезния блог! За много важната информация, която даваш в него, за разбираемия начин на обясняване, благодаря!Желая ти много успехи и много нови приятели!

  1. Благодаря Katya 🙂

   Много се радвам за твоят коментар. От моята страна също ти пожелавам много успех и къзмет с твоите проекти. 🙂

 2. Здрасти Нико,

  Браво за готините и подробни материали по темата.

  Аз имам един основен въпрос към теб, който ми е доста интересен. Защо избра да пишеш на български, а не на испански? Позволи ми да предположа, че ако пишеше на испански щеше да имаш много повече посетители на сайта, заради доста по-голямото население, говорещо испански език, щеше да ти е много по-лесно да монетизираш блога си с AdSense и подобни и на всичкото отгоре щеше да ти е в пъти по-лесно да пишеш на родния ти език.

  Ти като цяло си избрал много по-трудния път, каква е причината за това? 🙂

  1. Така практикувам Български.
   На Испански имам сайтове който имат много посещение, но на мене ми хареса трудните неща 🙂 и започнах да пиша на Български.

   1. a mi me encanta cuando hablas на Български, защото те разбирам и на двата езика. аз creo que es mejor да продължаваш да практикуваш este idioma. hablas DPM така че, PEOPLE … НЕ обръщайте внимание на ЛЕКИТЕ граматични грешки. Съвсем нормално е. Good NIGHT от Мен и продължавайте да се информирате за всичко което ви интересува и следвайте мечтите си… Buenas Noches gente…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Back To Top