skip to Main Content
Изработка на сайтове
информация за създаване и изработка на сайтове

Ако ти трябва един сайт, има различни форми и начини да го създадеш. Сумата, която може да ти струва, е различна, зависи от функциите и от това, с което се занимаваш. Сега ще ви дам цялата информация за изработка на сайтове и какви избори имате за вашия бизнес.

Интернет е един огромен базар, ние хората постоянно използваме Интернет, за да намерим информация или фирми, важно е да се раздвижиш и така ще разпространиш твоя бизнес. Задължително е вече, ако имаш една фирма, да си в Интернет и да се възползваш от този огромен базар.

Ако нямаш време да се занимаваш със сайтове, можеш да контактуваш с една от тези фирми за уеб дизайн и те ще ти направят сайта.

(ад)

Ако имаш време, сега ще видим как можеш ти да си направиш един сайт за по-малко от 100 лева. Хубаво е да си избереш един дизайн, който ти харесва от тази страница. Също можеш да погледнеш тук,  има много хубави сайтове. Най-важното е да си избереш дизайн за WordPress.

Изработка на сайт – Стъпка по стъпка

Изработка на сайт

Има много видове сайтове, но аз винаги препоръчвам WordPress. С тази платформа няма значение дали искаш един сайт за офис или един електронен магазин за онлайн продажба, WordPress позволява всички видове сайтове за нашата фирма.

1- Купуване на Хостинг.

Хостинг е мястото, където ще бъде твоят сайт, няма нужда ти да си купиш един голям компютър или сървър, по-добре да го вземаш под наем, цената е 56,16 лева годишно, плюс един домейн. Домейна на моят блог Заплата Онлайн е www.zaplataonline.com, цената на домейна зависи дали е .com .org .bg.

За да направиш поръчка за хостинг трябва да „натиснеш Поръчай„.

Доста е лесно да провериш един сбоводен домейн и да поръчаш хостинга, но за да си сигурен и да нямаш нито един проблем, съм написъл всички инструкции откъде да направиш поръчка и как се прави инсталация на платформа WordPress.

2- Инсталация на WordPress.

След като следваш тези инструкции имаш:

 • един домейн,
 • един хостинг.
 • Инсталация на WordPress.
 • Инсталация на един дизайн.

3- Нагласяване на моя сайт според моите желания.

В момента имаш един празен сайт и трябва да го нагласиш както ти искаш, за това трябва да следваш всички  инструкции, които разказвам постепенно, а именно как се нагласява всичко.

4-. Инсталации на плугинс.

Плугинс са малки програми, които инсталираш в сайта. С тези плугинс можеш да си го персонализираш, както ти искаш. Има плугинс за всичко, само трябва да ги инсталираш, да ги нагласиш и готово. Ако намерението е да си имаш един онлайн магазин, инсталирай един безплатен плугин, който се казва WooCommerce.

Освен тези, които споменах, аз препоръчвам:

Има много плугинс и апликации, които ти позволяват безброй функции за твоя сайт. Прецени какво ти харесва и така малко по малко нагласи твоя сайта.

5- Как да пишеш първите текстове на страниците в твоя сайт.

Ако ти искаш да създадеш един сайт, трябва да пишеш текстовете на продуктите и всички страници. Най-важното е, ако искаш да промоцираш сайта, не трябва да копираш нищо от никъде, ако копираш, Google може да те накаже и така няма да получиш посещения. В сайтовете най-голям трафик е от търсачките. В България се използва повече Google, тогава трябва да се адаптираме към неговите изисквания.

За да знаеш горе-долу как се пишат текстовете, можеш да прочетеш тези инструкции. Ако си инсталирал плугин WooCommerce за онлайн магазин, освен да направиш текстовете на всяка една страница, също трябва да напишеш текстовете на продуктите.

6- Как да промотираш сайта.

След като имаш сайта готов, е време да го промотираш. Имаш три варианта:

 1. Ти да го промотираш (в Заплата Онлайн ще намериш информация).
 2. Да наемеш една фирма, за да ти го промотира.
 3. Да даваш комисионна на хората, които си имат блог, за да ти промоцират продуктите.

Имаш два различни начина да даваш комисионна:

1) първият е да се инсталираш един плугин за Афилейт

2) вторият е да се регистрираш в тази платформа. После всеки един, който си има един блог или Facebook страница, ще ти промоцира продуктите, както на пример.

Аз по този начин създадох един сайт за детски филми на Покойо. Този блог е направен по този начин, както и  много други сайтове.

Надявам се да ти е била полезна цялата информация. Намерението ми е да успеем да направим един сайт за по- малко от 100 лева и всяка една фирма да си има сайт.

За тези, които редовно четат този блог, вероятно вече знаете как се прави един сайт и как да го нагласите, но заради тематиката на блога, с предишната статия хората вече ме намират с ключовите думи, като например „как да си направя сайт“, „WordPress инсталиране“ и много хора търсят „Изработка на сайт“ и за това написах тези инструкции. Тогава причината на този пост е СЕО, просто да кандидатствам за резултатите на Google с думите изработване на сайт.

И сега е време да натискате +1 в социалните мрежи и да се регистрирате в горната част, ако още не сте го направили.

Казвам се Нико Рока и кирилицата ми е включена за всеки един от вас ! :)

Моето име е Nico Roca и съм каталунец,
От 2007 Живея в София, научих Български и най- накрая реших да започна да пиша на български, този е моят първи личен Блог на кирилица, (НЕ ОБРЪЩАЙ БНИМАНИЕ НА ГРЕШКИТЕ)

This Post Has 6 Comments

 1. За онлайн продажба каква платформа да вземам? Виждам че има и други както например Magento, Prestashop.

  1. Здравей Влади
   Магенто е за големи онлайн магазини, ако за първият път използваш онлайн магазин е доста сложна и инсталация не е лесна. Престашоп е по лесна, за мене най важно на време да препоръчвам една платформа е да можем ние сами без да знаем от програмиране да си я инсталираме, да я нагласим и да започваме да продаваме, за това ако решаваш wordpress с плугин e-commerce, ти сам ще можеш да се справиш.
   Поздрави Нико Рока

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Back To Top