оптимизиране на сайта
По вече от 200 неща който ни помагат с оптимизиране на сайт

Ако редовно четете този сайт, вече знаете няколко тайни за сео оптимизацията. Този пост е продължението на статията „какви неща не трябва да направим за сео оптимизация“, където говорихме за Гугъл Панда и Гугъл Пингвин.

Преди да започваме, искам да ви кажа, че има 3 начина да промотираш един сайт:

Първият е да контактуваш с една фирма за сео оптимизация и другият е да се регистрираш в една платформа да даваш комисионна на хората, които ти промотират продуктите и плащаш комисионна само при продажба, а третото е ти да си направиш сео оптимизация с тези инструкции.

За да оптимизираме един сайт трябва да разбираме малко Гугъл, как работи алгоритъм и защо. За това ви оставям това видео.

За субтитри на български и за повече информация натисни тук.

Сега вече сме разбрали горе-долу как работи търсачката и намерението да дава най-добрата информация от интернет. Но какви неща използва, за да те оценява и да получиш много посещения?

Оптимизиране на сайт за търсачки

оптимизиране на сайта

Много внимателно, когато търсите в Интернет информация за сео оптимизация на сайтове, хубаво е да е актуална и добра. Много фирми ще се опитват да ви продават услуги, които няма да стават. За да имате малко доверие към мен и да ми вярвате, можете да видите как съм оптимизирал една снимка. Ако търсиш „Сео оптимизация на снимки“ в Гугъл, ще видиш на каква позиция съм.

Моите теории за оптимизиране на сайт са доста различни от тези, които продават фирмите. Аз когато оптимизирам, го правя по един начин, който няма как да ме наказват и да загубя посещения в бъдеще.

Какво помага за оптимизацията на сайта?

Най- важно за мен е:

 • Да публикуваш нови страници редовно.
 • Статията с най- добрата информация.
 • Да има движение в социалните мрежи.
 • Посещенията, които се връщат в сайта и стоят вътре повече от 30 секунди.
 • Хубави линкове от твоите блогър приятели и от важни сайтове
 • Показвай на гугъл, че разбираш от това, което пишеш.

Това за мен е 60% от оптимизиране на един сайт, но не само това гледа Гугъл. За да ти показвам останалата част, може лесно да се види с един безплатен инструмент, който се казва woorank. Този инструмент вече е доста стар за сео оптимизация, но за да видим на кои неща да обърнем внимание, е хубаво.

За да използваш този инструмент натисни в този линк. (това е оценката на http://zaplataonline.com), за да анализираш твоя сайт, сложи домейна ти в горната част и погледни плюсове и минимум, които ти показва.

woorank СЕО оценка на сайт

Това е Сео Оценка поради woorank . Безплатно е, ако анализираш по един домейн на седмица, ако имаш повече сайтове, анализирай ги от други компютри, но недей да плащаш за това.

Погледни следващата снимка, когато натискаш върху един резултат, ни предлага какво да подобрим:

Woorank показва какво трябва да подобрим в нашия сайт

Ако натискаме първия линк в този случай, автоматично ни се отворя един нов прозорец и така ще ни показва всички места, които ни линкуват, ако още не те линкуват други блогъри, прочети информацията тук. За да знаеш колко линка има твоят блога, сложи в гугъл –  „zaplataonline.com“-site:zaplataonline.com и по този начин едно по едно ще ти показва няколко тайни от търсачката, за да провериш сео оптимизацията на твоят сайт.

В Заплата Онлайн се опитвам да давам най-добрата информация, но в този пост няма да разказвам с подробности всичко, което наистина действа при резултатите на гугъл, предпочитам да оставите коментари и така аз ще ви опозная малко. 🙂

Като последно: в тази апликация ще видите, че също е важно да си имаш един стар домейн, в този пост ще намериш как можеш да купиш един стар домейн, за да те намерят по-лесно в Интернет.

Казвам се Нико и чакам твоят коментар! 🙂

Не забравяй да натиснеш +1 в социалните мрежи.

Nico Roca

Моето име е Nico Roca и съм каталунец, От 2007 Живея в София, научих Български и най- накрая реших да започна да пиша на български, този е моят първи личен Блог на кирилица, (НЕ ОБРЪЩАЙ БНИМАНИЕ НА ГРЕШКИТЕ)

This Post Has 4 Comments

 1. Руси Русев

  Здравей, Нико!
  Страхотна статия! Особено стария инструмент за СЕО оптимизация. Безкрайно ценен за мен. Благодаря ти сърдечно.
  Руси Русев

  1. Nico Roca

   Мерси много Руси 🙂
   Това е само да разказвам на бързо, какво оценяват търсачите.
   Ако посещаваш често този блог ще научиш още няколко неща.
   До скоро
   Нико Рока

 2. йоанна

  Нико,
  Можеш ли да пуснеш нещо повече за link building. Как да подобрим също така нареченият PR на сайта си,
  Следя те още с интерес!
  мерси

  1. Nico Roca

   Здрасти Йоанна.
   Много се радвам за коментара. 🙂
   Ако обръщаш внимание, в момента не публикувам талкова често защото се занимавам с Сео оптимизация и link building на този сайт. Много искам да пиша една страхотна статия за СЕО, това е каквото ми хареса, но няма как да ви покажа от блога Заплата Онлайн всичко което правия.

   Измислих нещо много готино!!!!!

   Ако се регистрираш в Заплата Онлайн, ще видиш постепенно точно какво правия за link building и как строя всеки един сайт който ме линкуват.

   Тогава каня те да се регистрираш за да погледнеш постепенно абсолютно всичко което правия. Ако ти е спешна тази информация, прати ми един Имеил с твоят сайт и ще ти кажа умнението си.

   Йоанна ако ти трябва информация ще се радвам много да ме питаш мене.

   Поздрави
   Нико

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.