skip to Main Content
Tags Wordpress
Моето умнение - Тоговете от сео гледна точка

Таговете или етикети имат доста полезна функция в WordPress. Oсвен да е полезно за потребителите на един сайт, за да намерят подобна информация, много разширения ползват тези „tags“, за да ориентират потребителите.

Ако искаш да се информираш за обикновените функции, които имат тези тагове на WordPress, натисни тук, ако искаш да знаеш как аз следвам потребителите в моя сайт, регистрирай се и скоро ще ти го пратя по имейл, Сега ще видим как можем да използваме тези tags за СЕО оптимизация.

Таговете или tags за СЕО оптимизация.

Google не обича тези сайтове, на които намерението им е да са на първите страници без причина. Търсачката винаги се опитва да показва най-добрата информация от интернет с ключовите думи, които търсят потребителите. Фирмата вече е измислила как да оценява колко знае автора на текстовете по темата и си има един хубав алгоритъм, за да знае нашите ключови думи.

Миналата година фирмата интервюира  най- важните блогъри от цял свят, за да знае как пишат и къде слагат те ключовите думи.

Един обикновен блогър мисли, че тези tags ще му помагат да се оптимизира повече и от моята гледна точка не е вярно. За да разказвам това, трябва да разберем тези, които правят блогинг и какво са казали на гугъл.

Как работи един истински блогър?

Tags WordPress

Най-голямата част от посещенията на един блогър е от социалните мрежи и за това тези, които правят блогинг, измислят много добре заглавия, за да е по-интересно и интригуващо и за да посещават блога им. На второто място първото израчение, което пишат, знаят, че много е важно, там потребител решава дали да прочете всялата статия или да го затвори.

При един професионален блогър най-малката грижа са ключови думи.

При тези случаи, блогърите използват ключови думи в „тагс“, само това правят и и наистинна, че гугъл дал малка преференция на това.

Аз не съм професионален блогър и може да ми се смеете с този пример, който ще ви кажа сега, но ще се опитвам да ви е ясно и да разбирате как можете да използвате таговете, за да оптимизирате сайтове.

За това ще говорим за статията: Каква е причината да загубя посещенията в сайта?

Ако някой загуби посещения в сайта, сигурно, че ще натиска върху моята статия, опитвах се да сложа едно атрактивно заглавие, но каквото наистина говоря в този пост, е за наказания на гугъл панда и пингвин, за това съм използвал тези Тагове:

Дори да не съм на първата страница заради, че Заплата Онлайн още няма сео оптимизация, ако търсим в търсачката Гугъл Панда или Гугъл Пингвин, ще видите как тези тагове се оптимизират.

По този начин трябва да се използват таговете. Сега ще видим лоши практики, които хората правя.

Неполезни практики с таговете.

  1.  Ако ключова дума я използваш в заглавие. Това е нещо, което дори аз, че го знам, също го правя. Например, ако с тази статия съм използвал вече думата „Tags¨ в СЕО разширения на WordPress, не е нужно да я използвам както таг, заради че няма смисъл да се опитвам да оптимизирам блога с 2 резултата при търсачката. Ако го правя, е просто заради, че вече имам този таг и искам да е полезно за хората, които търсят подобна информация на „Related Posts“
  2. Варианти на тази ключова дума. Ако искаме да се оптимизираме с думата „Таг“, много е популярно да таргетираме статия с варианти от тази ключова дума, както например: Тагове, тага, Tags, tag, tagove, И Т.Н. Гугъл вече си знае вариантите на думите и не се нуждаем да етикетираме по този начин поста.

Приключение:

С Таговете няма да вдигаме позициите на ключова дума, която имаме в заглавие, просто ще ни позволят да кандидатстваме с други ключови думи при търсачката. Както видяхме в примера, който ви дадох, не съм използвал ключовите думи Гугъл Панда и Гугъл Пингвин, но пак можем да видим Заплата Онлайн в резултатите на гугъл заради тагове.

В тази статия съм бил много директен и не съм се шегувал, но когато започнах да пиша, не знаех как да се изразя, за да е ясно и лесно и най-важното, че посетителите на Заплата Онлайн ползват тези Тагове както трябва.

Ако за първия път посещаваш моя личен блог, искам само да ти кажа, че групата заплата Онлайн малко по малко порасна и всички можем да бъдем много силни. Ако искаш да си част от тази група, регистрирай се и ще напредваме всички заедно.

Казвам се Нико Рока и кирилицата ми е включена за всеки един от вас.

Моето име е Nico Roca и съм каталунец,
От 2007 Живея в София, научих Български и най- накрая реших да започна да пиша на български, този е моят първи личен Блог на кирилица, (НЕ ОБРЪЩАЙ БНИМАНИЕ НА ГРЕШКИТЕ)

This Post Has 4 Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Back To Top