skip to Main Content
Jetpack Wordpress
Plugin Wordpress

Тези, които се регистрират в блога, вече знаят, че WordPress е една безплатна платформа, в която много хора работят без интерес да получават пари. Това ни позволява да си я теглим и да я използваме безплатно.

След инсталацията имаме базата да започнем да администрираме нашия сайт или блог. От тук нататък можем да си изберем какво искаме да инсталираме, за да адаптираме WordPress към нашите нужди. Хората, които са създали WordPress, за да подобрим по най-бързия начин нашия сайт, са направили също Plugin Jetpack.

Какво можем да направим с Plugin Jetpack?

Plugin Jetpack WordPress

Както казах, WordPress е базата и Jetpack е един супер плугин, който има следните функции:

  • Анализи и посещения.
  • Автоматична публикуване  на статиите в социалните мрежи.
  • Регистрация на коментарите и в блога.
  • Да публикуваш една статия от имейл.
  • Интегриране на твоя блог към WordPress.com (както социалната мрежа)
  • Да направиш копчето за „Споделяне“ на статията, ако твоят темплейт го няма.
  •  Опцията да направиш къси линковете при споделяне.
  • Да адаптираш твоя дизайн за смартфони и таблетки.
  • И много други  полезни функции.

Инсталацията и нагласяването на този плугин не е трудно, но заради тези безброй функции, записах едно клипче, за да ви е по-ясно:

Този плугин почти е задължителен, ако имаш един сайт. Аз, в момента, търся една причина да не си купя таблетката с клавиатура  и за това в моя смартфон си изтеглих една апликация на WordPress и така мога да пиша една статия, докато пътувам в автобуса.

 Помогни на WordPress

Сега ще видим как работи WordPress и колко е хубава групата, която е създала тази платформа. Искам да ти кажа, че ти също можеш да помогнеш.

След като си го инсталираш, ако сайтът ти е на Български, Jetpack автоматично определя езика, но няма да е целия на Български, ще ти излизат много неща на английски.  Ако знаеш двата езика, можеш да помогнеш на тази страхотна платформа, като я преведеш.

Натисни следния линк:(линк към превод)

След като всичко е 100% преведено, ще ни се появяват текстовете на Български. Аз започнах да превеждам малко, но приятелката ми ми каза, че дори да имам цялото добро намерение на света, е по- добре да го оставя за други хора! :) Тогава, единственото, което мога да направя, е да пиша този пост и така всички, които се възползваме от тази платформа, ще помагаме да я адаптираме към нашата държава. ;)

Как да пиша в блога от смартфона?

app WordPressWordpress Android

 

Това е супер, не само да пишеш, можеш да проследиш посещенията, да отговориш на коментарите и много други неща. Първото, което трябва да направиш, е да инсталираш плугина и да го включиш към твоя акаунт на wordpress.com.

Следващата стъпка е да инсталираш в твоя смартфон апликацията wordpress и да се логнеш с потребителското име и парола на акаунта, който си създал в wordpress.

Ако добавиш твоя сайт към акаунта на wordpress.com и всичко е наред, след като отвориш апликацията от твоя телефон, ще видиш същия админ панел като този.

За тези, които са се регистрирали, скоро ще ви изпратя по имейл информация за проекта „Заплата за Всички“.

Ако още не си се регистрирал, можеш да го направиш в горната част на блога. Ще станеш част от нашата група, която малко по малко расте.

Казвам се Нико Рока и кирилицата ми е включена за всеки един от вас.

Моето име е Nico Roca и съм каталунец,
От 2007 Живея в София, научих Български и най- накрая реших да започна да пиша на български, този е моят първи личен Блог на кирилица, (НЕ ОБРЪЩАЙ БНИМАНИЕ НА ГРЕШКИТЕ)

This Post Has 0 Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Back To Top