Google Plus
Как да интегрираш Google Plus в един сайт

В България най-разпростанена социална мрежа е Фейсбук, но за това не трябва да забравим Google Plus. Причината да интегрираме Google Plus в нашия сайт е, за да подобрим позициите в търсачката. В началото дори да ползвам Гугъл Плус, не получих много посещения, но сега малко по малко се увеличават посетителите, които идват от тази социална мрежа.

Гугъл иска да се ползват неговите инструменти и който ги използва, може и да получава един Плус в позициите. 😉 В моя случай и заради сео причини искам да увелича приятелите, за това си направих тази кутия в горната част.

Тази кутия можеш да си я направиш на размер, стъпките, които трябва да следиш, са:

1-. Отиваш на Google+ Badge и ще видиш точно това:

AuthorRank и Google Plus

В този панел може да създадеш само копчето (+1 button) или цялата кутия (Badge). Сега е време да си поиграеш малко с тези настройки, за да си направиш тази кутия както на теб ти харесва. В моя случай, на първо място съм избрал домайн ZaplataOnline.com и оттук нататък всеки път, когато променяш нещо, веднага ще ти се появяват промените в дясната страна.

Ако обърнеш внимание в долната част има един КОД , който ще го добавим в нашия сайт, за да видиш как аз слагам този код в един (widdget), ти оставям това старо видео. Кодът, който сложих в началото на този блог, беше различен, но начинът, по който се слага е същият.

Сега вече знаете как си добавих Google Plus в горната част и в същото време новата кутия изпълнява функциите както предишната кутия и освен това, давам повече значение, за да ме добавят в един кръг и така мога да подобря AuthorRank.

Какво е AuthorRank в Google Plus?

Това е един нов Ранкинг на гугъл, който оценява кой пише по-добре и кой дава най -хубава информация в Интернет. Например:

Оттук нататък, ако аз продължа да пиша често за риболов и за риба, посетителите, които влизат в сайта, стоят много време, връщат се, оставят коментари и натискат +1 в социалните мрежи, ще получавам супер добра оценка за AuthorRank и когато Нико Рока пише за риба, гугъл ще ме показва по- нагоре от други, защото имам добър авторранк по тази тема.

Ако имаш един сайт, сигурно че те интересува да го оптимизираш и да те намерят, за това е много хубаво да се събереш с хора като теб и да станете приятели, така ще шиете една огромна мрежа линкове, които ще ти помогне с СЕО оптимизация на твоя сайт.

Надявам се, че ти е било полезнои очаквам +1 в социалните мрежи.

Казвам се Нико Рока и кирилицата ми е включен за всеки един от вас!

Nico Roca

Моето име е Nico Roca и съм каталунец, От 2007 Живея в София, научих Български и най- накрая реших да започна да пиша на български, този е моят първи личен Блог на кирилица, (НЕ ОБРЪЩАЙ БНИМАНИЕ НА ГРЕШКИТЕ)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.