skip to Main Content
Blogging Carlos Bravo
Всеки път Блогинг и Сео са по Близко, Това ни го докажа Carlos Bravo

Carlos Bravo е един испанец, който е живял през целия си живот в Германия и преди 6 години се връща в Испания. Много хора казват, че говори испански с акцент и той осъзнава, че във всеки един пост, който пише, ползва коректор, за да не греши текстовете.

Той решава да започне един блог на испански, прави www.marketingguerrilla.es. Маркетинг- всички знаем какво означава и guerrilla е от думата „битка“. На испански тези две думи са като „ефективен маркетинг без да харчиш пари“. Така, ако разбираш испански, от неговия блог можеш да намериш най-страхотните и евтините техники за маркетинг, без да харчиш големи суми.

Започнал с първия си пост на 19.01.2010 и от 01.01.2012 той решава да публикува по един пост всеки ден, винаги по едно и също време, точно в 00.00 часа. Само да ви кажа, че в момента, в края на деня, точно в 23.45 часа започва да увеличава посещенията в Marketing Guerrilla заради хората, които чакат дневния нов пост.

В неговия блог, най-голямата част от посетителите са от twitter, можеш да видиш неговия профил в @carlosbravo

twitter blogging

Ако обръщаш внимание, има много хора, които го следват, но той е започнал само с неговите приятели и малко по малко е увеличил посещенията. В блога му можем да видим всички техники, които е използвал, за да увеличи толкова много хората, които го следват в twitter и казва, че най-важното е постоянството, хубавата информация и заглавието на текстовете.

Някой ден ще се опитам да преведа нещо от неговия сайт. Ако те интересуват тези теми, регистрирай се в блога и ще ти го съобщя по имайл. :)

Микс от хубава и забавна информация, постоянство, заглавията на текстовете и всички техники, които ни разказва в блога си, успява да има много посещения на ден. 80% от посещенията са от twitter, той никога не е правил сео оптимизация и не обръща много внимание на ключовите думи. Всеки един линк си е го получил заради други хора, на които им харесва това, което той пише (например, както на мен – пиша за него). От тези места, които говорят за него, получава към 200 или 300 посещения на ден.

Това, от което той се изненадал и много е доволен е, че напоследък получава също много посещения от Google.

Посещения от Google, ако правиш Blogging  – Блог на Carlos Bravo

Посещения на един блогър

На тази снимка можем да видим посетителите от Google от началото до края. Тази червена точка е момента, когато започнал да пише по една статия на ден. В момента, само от тази търсачка е на 3000 посещения на ден и в този пост ни разказва как ще се опита да стигне до 10,000 посещения на ден през 2014.

Неговият блог е направен в платформата wordpress, която всички можем да инсталираме и да създадем един блог. Карлос не е обръщал внимание на дизайна на неговия сайт и не е използвал нито една стотинка за една агенция, за да го промотира. От тази гледна точка, той е както нас, започнал с малко посещения и след време успял да стигне по-надалече, отколкото той си мислил, когато започнал.

www.marketingguerrilla.es

Всички, които посещаваме неговия сайт и оставяме коментари, най-накрая се познаваме и сме блогър приятели, помагаме си един на друг и си даваме съвети. Ако искаш да станеш приятел на всички, които четат Заплата Онлайн, можеш да оставиш един коментар в този пост и ще си помогнем  взаимно :)

Сега Carlos Bravo е в друга сфера. Блогът му дава много възможности и сигурно, че няма провеем с парите, това видео, което ви оставям тук, е една конференция от университета в Барселона.


Не знам дали разбирате испански, но ще ви е хубаво да му чуете гласа, така ще знаете как изглежда.

Заради него разбрах, че по-важно от сео оптимизацията, е тази група, която един човек строи малко по малко в блога си. Много често се случва, че се обсебваме от линковете и лоша сео оптимизация, за да стигнем до клиента и не трябва да е така. Един клиент е един човек, който е стигнал по някакъв начин в нашия блог и трябва да го пазим, по-важното е той да изкара един хубав миг и да се радва, отколкото да му поискаме една покупка или да гълта нашите реклами.

Например, ако търся в интернет един хотел, защото искам да ходя на риба, ще ми е по-готино да купя от един сайт, в който виждам коментари и движение в социалните мрежи, отколкото един празен сайт с реклама. Ако има движение на посетителите, по някакъв начин усещаш, че тази фирма се грижи за неговите клиенти.

Blogging е един стил на живот.

Carlos Bravo испански блогър

Той участва на много маратони, занимава се с фирми, които има, обръща внимание на посетителите, които оставят съобщения в неговия сайт и всеки ден пише по един пост без извинения. Аз понякога казвам, „не мога или нямам време“ и правя половината от поста. Карлос е испанец, но с немски менталитет, мозъкът му върви като един часовник и тайната от всичко това е организация на всички задачи който един се занимава.

Карлос Браво публикувал един много интересен пост, в който ни разказва, че е ходил за 10 дена на почивка на едно място, където няма Интернет, но преди това програмирал постовете, за да се публикуват автоматично точно в 00.00 часа, както всеки ден. Просто съобщава, че през тези 10 дена няма да отговори на нито едно съобщение. Най-интересното е, с това ежедневие, което има, как е приготвил тези десет статии един месец по-рано. Започнал да отделя по 30 минути на ден, за да пише текстовете и след като направил всичко това, тези, които го следваме, си дадохме сметка какво той прави за нас и за тези хора, които  в 23.45 ч вече са в неговия сайт, за да чакат поредния пост.

В първата снимка видяхме тези двама:

Blogging

Карлос – вече знаем кой е и с какво са занимава. :)

Кой е другият човек??

Изглежда, че са в една война!  Може би в една Интернет война!! Изглежда интересно!! Знае ли някой нещо за другия?

Следвай блога Заплата Онлайн и ще открием най-интересните истории от Блогърската общност.

Казвам се Нико и кирилицата ми е включена за всеки един от вас.

Моето име е Nico Roca и съм каталунец,
От 2007 Живея в София, научих Български и най- накрая реших да започна да пиша на български, този е моят първи личен Блог на кирилица, (НЕ ОБРЪЩАЙ БНИМАНИЕ НА ГРЕШКИТЕ)

This Post Has 6 Comments

 1. Това и аз искам, да нащракам няколко парчета и да ги пусна на автомат …, ама де са парчетата 🙂
  А, да ви кажа пък какво е полуавтомат – с ръка го вдигаш, сам пада …

  I am the first, who leaved a reply

  🙂

  1. По една статия на ден е доста работа но има смисъл.
   Аз няма как да го направя, всеки един текст се коригира и много бавно пиша, май по нататък ще си го помисля 🙂
   Но ти Петър да редактираш по една на ден можеш ли?

 2. Много вдъхновяваща статия, винаги е много приятно да видиш, че има такива хора с много ентусиазъм, които налагат култура при постването и хората искат и чакат… Доброто съдържание е това, което от най-важно, всичко друго е второстепенно!

  1. Всеки един има нещо интересно. Тайната е този да го направи интересно за другите. 🙂 Карлос Браво е успял и това е страхотно. Аз мисля че един личен блог ти дава много възможности в този живот.
   Радвам се за коментара Деси 🙂

 3. Много интересна история за Карлос Браво… Пожелавам ти да станеш българския му аналог, Нико!

  Мисля, че най-трудното е постоянството. Трябва да се хвърли много труд, без въобще да е ясно дали той ще бъде възнаграден.

  1. Здрасти Любо, Как си?
   Аз няма как да публикувам по една статия на ден, всеки един пост се коригира, и доста бавно ги пиша. На напоследък пиша по добре и по бързо 🙂 и най хубаво е че много практикувам писането на Български с този блог.

   Прав си когато казваш че трябва да се хвърли много труд с един сайт, но хората който пишат за нещо което им хареса, ще го правят без да си дават сметка и няма да го изоставят.
   И така е по лесно да контактуват с тях за готини проекти по темата който обичат.

   За мене един блог е както една голяма автобиография която ти дава възможности да се раздвижиш.

   Нали?

   Много се радвам за коментар 🙂
   До скоро Любо

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Back To Top