skip to Main Content
затворим сайта или четем
как използваме Интернет

Когато използваме Интернет, за да намерим информация или да купим нещо, сърфираме в няколко сайта преди да започнем да четем първото изречение. Обикновен процес е да търсим в Google и отворяме първите 5 резултата, следващото е да изберем какъв сайт да четем или да разгледаме.

Как, без да си даваме сметка, оценяваме сайтове?

Когато ни излизат резултатите в Google, 80% от хората отварят първите 5 резултата, хората между 25 и 35 години рядко натискат реклами от горната част на търсачката и отиват директно на органични резултати, останалата част чете набързо текстовете отдолу (мета тагс) и отворят сайта, в който преценяват, че ще намерят каквото търсят. Но ако имате един сайт и се срещате с това, трябва да променим нещо.

първите 2 секунди в един сайт са наи-важни
Хората гледат една страница и я затварят, не стоят вътре нито една секунда

Ако обръщате внимание, отварят сайта и на по- малко от една секунда го затварят и сега ще анализирам и ще погледна защо се получава това.

Това е „принт скрийн“ на анализи на заплата онлайн, този блог в момента няма никаква СЕО оптимизация и преди да я направя, мисля, че е хубаво да го оправая, колкото мога, така ще се съгласят да четат тук и ще мога да взимам по голяма печала.

[quote]Защо затварям един сайт?[/quote]
 1. Намерих информацията, която ми трябва, в предния резултат.
 2. Защото не е каквото търся.
 3. Не ми е ясно как да намеря информация и започвам да разгледам друг сайт
 4. Скъпо е  или заради дизайна вече не ми харесва съответната фирма.
 5. И.Т.Н

Има и много други причини, но сега ще говоря постепенно по гореспоменатите точки  и  за това, което мисля, че мога да направя:

 • На първо място, ако някой търси в Google и преди мен има сайт, който дава информацията, която му трябва на човек, той ще затвори другите без да ги чете. Решението на този проблем е да оптимизираме страницата и да сме преди другите резултати, хубаво е с последните промени на Google да погледнете информацията от първите резултати и така вие да направите по- готина страница.
 • Точка номер две: ако някой отвори твоя сайт и не даваш информацията, която търси, това означава, че си оптимизирал сайта с грешни ключови думи, например този пост е готов, за да се оптимизира с думите „пари от Интернет“, но хората, които търсят това, заради резултатите, които виждам, май търсят лесни пари или казина, за това е по- добре да не се опитвам да се оптизирам с тези ключови думи или трябва да променя информацията отвътре.
 • Един ден исках една кола под наем и от всички сайтове, които отворих, само успях да намеря на едно място :) , малко се впечатлих, когато в резултатите имаше сайтове, които не са подредени, с тъмен дизайн и трудно може да се намери информацията, имаше един, който не можах дори да видя цените, нито моделите. (по- надолу ще говорим пак за това)
 • Има сайтове, които поради дизайн дават лошо впечеленив и хората го затварят наведнъж.

За резултатите на Google се опитвам да давам пълна информация така:

уеб дизайн
Резултатите на уеб дизайн, видове

Сложих тези свежди, и с (мета тагс) давам пълна информация за каквото ще намерят вътре, това си мисля аз. Ако можеш потърси „уеб дизайн видове“ и кажи ми кой има най добрата страница и ако ти хареса тези символ който съм сложил можеш да си го копираш ;)

За тези звезди ще направя един пост и ще ви разкажа как съм сложил оценка „5“  с  „2,984 гласа “ още от първия ден, ако те интересува, остави коментара и регистрирай се да получаваш информация от zaplataonline.com, ако видя, че има интерес, ще го правя скоро.

Друга стъпка е, че поради ключовите думи, които малко по малко приготвям, за да позиционирам сайта, са за точно тези, които търсят хората и ако не са точните, опитвам се да ги поправя, освен това буквите са големи, лесно се чете, дизайнът е ясен и поради, че нямам много статии в момента, хората няма как да се изгубят в сайта, постовете, които пиша са доста добри и давам пълна информация, но най-важното и каквото се опитвам да направя сега, е да сложа по- готини снимки и да има изображения между текстовете да не е тежко на четителите.

[quote]Също използвам тези работи да не е еднакво всичко[/quote]

Ок, ако не е нищо от това, за което говорим, къде е грешката и защо губя посещения?

Мисля, че хората, поради гореспомената част, търсейки  „пари онлайн“, предпочитат други неща и ако случайно четат нещо от блога, трудно е да се съгласят да си купят един хостинг и да си направят един сайт, но едно момче или момиче, които са амбициозни, но нямат възможности и искат по- добра работа, могат да си отворят един блог и да се опитват да получават средства от Интернет; да си имаш един блог както можеш, ще видиш, че е доста занимание, поне в началото, за това се казва заплата онлайн, защото една заплата идва от работата, но от измам…бла.. бла.

Тогава Заплата онлайн сега е така:

Zaplataonline.com
Преди блога Заплата Онлайн беше така

Погледни разликата между снимката от горната част на екрана и това човече на пейката, как се променя, нали?!

Тогава след като направих този анализ, промених няколко неща от менютата и горната част най-накрая я оставих така:

Заплата Онлайн сега
Не е крайната версия но ще видим дали успявам да се стоят в сайта тези посещения който загубя

И ще видим с времето как вървят нещата и какво друго мога да променя, след всички промени, ще започвам с интересни работи и Сео оптимизация, няма смисъл да оптимизирам един сайт, ако още трябва да приключвам с анализи на страницата.

Преди да приключа, искам да ви припомня ,че с приятелката ми открихме един сайт за детски филми, който е много готин, ако познавате дечица, пуснете им тези филми на Покойо, ще се забавлява много.

Не забравяйте да натиснете +1 (това е сео оптимизация за мен и за теб)! :)

Казвам се Нико Рока и кирилицата ми е включена за всеки един от вас.

Моето име е Nico Roca и съм каталунец,
От 2007 Живея в София, научих Български и най- накрая реших да започна да пиша на български, този е моят първи личен Блог на кирилица, (НЕ ОБРЪЩАЙ БНИМАНИЕ НА ГРЕШКИТЕ)

This Post Has 2 Comments

 1. Здравей Niko,
  от скоро следя блога, и по тази причина чета малко хаотично но имам въпрос (предложение):
  – Не е ли по добре, следвайки линк към друга страница в браузъра да се зарежда нов подпрозорец? –
  на мен лично ми е по-неудобно когато е в същия прозорец поради простата причина, че материята е нова за мен и следователно интересна. Отивайки в новата страница, там зачитам и ако и там последвам линк и вече първата статия (която всъщност не съм прочел) и заради която всъщност съм посетил даден сайт е далеч назад.
  Поздрави
  Камен

  1. Здрасти Камен.
   Всички линкове който не са към Заплата Онлайн, се отварят в нов прозорец, и всички линкове който са към друга страница в Заплата Онлайн се отварят в същият прозорец. Ако потребител предпочита да се отвори в нов прозорец, може да натиска „ролката“ на мишката или десен бутон за са се отвори в нов прозорец.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Back To Top