skip to Main Content
повече клиенти
Повече посещение не означава повече клиенти

Много хора, които имат сайт, мислят, че ако имат повече посещения, ще получат повече клиенти, но това не е точно така. По- лесно е да оправиш малко страницата, за да се съгласят посетителите да станат твои клиенти, отколкото да залагаш повече усилия или пари със СЕО оптимизация.

Сега ще разгледаме моя личен опит със сайтовете за строителство, които имам на испански  език и какво съм направил да стане един посетител мой клиент и да ми звънне. Когато започнах с първия сайт, залагах много усилия със СЕО оптимизация и когато получих първите посещения, нямаше нищо, нито едно обаждане не получих, не знаех как да реагирам при такава ситуация, но малко по малко научих какво да правя. За това винаги казвам:

Преди да оптимизираме, първо трябва да направим един хубав анализ на страницата и после да я оптимизираме, например в този пост разказвам какво промених в Заплата Онлайн.  В един от постовете разказвам, че един приятел, който има сайт, се опитва да го оптимизира, но дори да е на първите позиции, няма да купуват, нито ще звъннат, сайтът не е направен за това.

повече клиенти
Повече посещение не означава повече клиенти

Не мога да кажа, че съм експерт за сайтове, защото не е моята работа, но направих доста неща. Заплата Онлайн е моят личен блог и публикувам всичко, което съм пробвал, за това, ако си експерт, моля те, остави един коментар, за да чуя мението ти ;) :)

Обикновено, ако има една грешка в един сайт, може да се оправи или просто да се промени дизайнът, но аз не. Аз започвам отново с един нов домайн или платформа, пробвам по друг начин и всеки един път започвам отново сайта, със сео оптимизацията и всичко, за това имам толкова сайтове на испански за строителството.

Първият сайт, който направих беше безплатен с платформата wordpress.comне го препоръчвам, защото накрая, от всяка една страница автоматично ти излиза реклама на други фирми, но ето така започнах. :) Така си беше сайтът.

сайт за строителство
Първият сайт за строителството на испански

Заради това, че разказвам много интересни техники в строителството, реших да избера един дизайн като една книга и така изглежда сериозен и професионален, след като го оптимизирах, получих първите посещения. но нито едно съобщение от  този сайт, само взимат информация и това е, вместо да променя дизайна, направих един нов сайт с ключови думи в домейн и изглеждаше така:

Втората версия за сайт за ремонт
сайт на ремонт

Започнах отново с нов дизайн, пак с платформа на wordpress.com, която не препоръчвам, писах нови текстове и го раздвижих в интернет. От този сайт получавам по 9 съобщения и обаждания на месец, в Испания има огромна криза в сферата на строителството и ремонта и 9 съобщения е много, ако искаш да го видиш, можеш да натискаш тук, това е един пост за България (цените на имоти) и превеждам страницата на имоти бг, за да знае един испанец колко струва един апартамент в България :)

Доволен съм от този сайт, но следващата стъпка е един нов домeйн със сео оптимизация за строителството и така строих ето този сайт. :)

construmat
construmat сайт

Има посещения, но не са клиенти, не хванах клиенти, които се интересуват от ремонт, само фирми, които искат да кандидатстват в Конструмат, домeйнът е construmat.org. И така, най- накрая имам 9 сайта за строителството в Испания и в момента оправям първият. Купих един дизайн, който ще намерите тук, казва се Adva , това е новият сайт на фирмата за ремонт, още не е готова, но можете да я търсите в google като Incofyr Grup S.L. или incofyr.com, за да разгледате всички страници.

Как структурирах сайта?

Този сайт го направих с много комерсиално намерение, за да получавам клиенти. Структурата е много добре направена, има много „landing pages“ и всяка една страница е направена много внимателно с психологическа гледна точка за клиентите. Сега ще видим как изглежда една страницата от този сайт.

В горната част на всяка една страница има телефон и имейл, след това на червено сложих логото на фирмата и менютата.

Incofyr Grup S.L.
Incofyr Grup сайт

Тук имаме един силделбар със снимки, които се въртят. Структурата е:

1-презентацията на фирмата; 2-Едно щастливо семейство; 3-идеи за ремонт; 4-ако имаш една идея, обади се; 5-ще ти направим проект; 6-ще започнем ремонт; така, накратко хората виждат целия процес. Снимките ги купих тук и харчих 53 евро, но така трябва. :)

В презентацията разказвам. че от 30 години се занимаваме с това  и че е една сериозна фирма.

Следващото: има едно зелено копче, за да контактуват с нас, всичко зелено е за контакт и информация, важно е копчето да е голямо и да е на зелено. Ако още не се съгласяват да ни станат клиенти,  за да не затварят страницата, сложих страхотни снимки от наши проекти и това задържа вниманието на потенциалния клиенти повече време в сайта.

След това има един малък списък кои сме ние и какъв опит имаме в строителството, ползвам едно малко меню, за да имаме няколко ключови думи.

Ако хората още не се съгласяват, предлагам други услуги, свързани с ремонт.

Съществува вероятността да не отворят правилното място и ако услугата не е каквото търсят, аз  им предлагам няколко допълнителни услуги в сферата на строителството, които може би ще са точно тези, от които имат нужда.

Най- накрая имам два поста в един блог и мнението на клиентите, с които вече сме работили, това дава сигурност на хората, блогът е просто един инструмент за Сео оптимизацията.

Ако сайтът е с добра сео оптимизация средно ще получавам по 7 приятели на ден в социалните мрежи, но също така има категории в блога и „ландинг pages“ за СЕО.

Ще пускам този проект така и по- нататък ще видим какво правят посетителите вътре, ще мисля как трябва да се оправи, за да получа повече клиенти.

Този сайт вече е много комерсиален и се надявам, че след една година може да дава работа на много хора. Инвестицията, която направих с този сайт е:

След това  дълго време, прекарано със структурата на целия сайт и много занимание с текстове, (всяка една страницата е различна), най- голямата инвестиция е с времето.:)

Ако ти мислиш да си направиш един сайт за твоята фирма, само трябва да следваш инструкциите тук и да си избереш един дизайн.

Ако си един експерт на маркетинг и имаш някакво предложение, остави едно съобщение и ще оценим заедно как да стане по- хубав, и наобратно, ако имаш един сайт, остави съобщение или коментар с линк и ще обсъдим заедно структурата така, че да не се губи един клиент заради голямата информация. Аз мисля, че трябва да са точни и лесни стъпките, за да ти остави един клиент съобщение или да ти звънне.

Вече  видяхте как аз мисля и как  работя по въпроса, ако ви е било полезно и ви интересува информацията, която давам, регистрирайте се и натиснете +1 в google.

Казвам се Нико Рока и кирилицата ми е включена за всеки един от вас! :)

Моето име е Nico Roca и съм каталунец,
От 2007 Живея в София, научих Български и най- накрая реших да започна да пиша на български, този е моят първи личен Блог на кирилица, (НЕ ОБРЪЩАЙ БНИМАНИЕ НА ГРЕШКИТЕ)

This Post Has 0 Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Back To Top