skip to Main Content
как да рентабилизинам моят сайт
Промених много неща в сайт за да е по рентабилно

Поли ни остави едно съобщение и ни пита колко пари може да се получават от един блог, отговорът е доста дълъг и реших да направя този пост, за да мога да разкажа подробно. Ако говорим за блога zaplata онлайн не е хубав пример, защото започнах миналия месец и сега променям доста неща за да ми печеля повече средства.

С този блог съм получил:

 • 13 лева от един хостинг, който продадох тук
 • 10 лева, защото се регистрирах в това място, след като се регистрирате, в края на месеца ще ви ги дават.
 • 60 лева с продажба на два уеб дизайна
 • 5 лева- някой купи един плугин тука.

Общо съм получил от Интернет 87 лева, от тази гледна точка много е малко за времето, което съм изкарал в този блог, но започнах миналия месец и не очаквах да получавам нещо. защото има доста работа и поправки. След като пусках тази реклама във Facebook преди 10 дена, започнах да следвам потребителите и как мога да рентабилизирам повече заплата онлайн.

Миналата седмица намерих едно място, много интересно, което има различни приложения и планове за афилейти, например плащат 5 лева при всяка една покупка или % от поръчката, най- хубавото е, че имат безброй продукти, които можеш да предложиш, тези афилейти линкове могат да се ползват във Facebook или по мейла, за да видиш всички кампании и цялата информация, трябва да се регистрираш тук, изглежда доста интересна програма и лесна да се ползва. Освен да намирам хубави български предложения, оправих няколко неща в блога, за да е по- рентабилен. До сега съм направил следното:

 1. Създадох страница във Facebook. Много хора използват тази социална мрежа и всеки път, когато публикувам нещо се, връщат да четат, така ще е по- лесно да ме следват.
 2. Оправих шрифта. Никога не съм имал един блог на Български и малко е трудно на кирилица, но промених буквите да е по- приятно за четене.
 3. Смяната на снимки. Google показва повече снимките, за това потърсих по- хубави снимки.
 4. Отворих един канал в Youtube. Zaplataonline.com е доста нов домейн и не съм правил СЕО оптимизация, това означава, че още е трудно хората да намерят този сайт, но едно видео в youtube е по- лесно да го позиционирам и очаквам посещения оттам, например, ако търсиш в google ( бизнес идеи нови клиенти ), ще излиза моето видео, това е хубаво, когато има конкуренция, за да знаеш дали с определени думи имаш конкуренция, прочети поста за ключови думи.
 5. Събрах на едно много уеб дизайни, за да е по- лесно при избор на темплейт. Дадох си сметка, че е по- лесно и че получавам повече пари с продажба на дизайни, отколкото с хостинг, тогава изкарах много време с страницата на уеб дизайн.
 6. Откриването на Google+. за СЕО оптимизация, създадох тази страница , за да ме добавите и да натискате +1. :)
как да подобря моят сайт, за да го направя по-рентабилен
Промених много неща в сайта, за да стане по-рентабилен и да ми носи повече доходи

След тези промени ще сложа най- рентабилните постове в горната част, за да влизат повече хора. Аз от моята страна, ви моля да натискате тези афилиеит линкове и така аз ще получавам пари, за да си купя един микрофон, за да правя по- хубави клипчета в моя канал на  youtube. :)

Ако някой ден се видим, аз ще ви каня на едно кафе от машината. :p ( каталунска щедрост) :) (ако някой продава машини за кафе да ми пише и ще се разберем за един линк тук)

Сега ще ви оставя принт скрийн, за да видите как излиза, ако получавате нещо от афилиейти програмите.

комисионна от продажва на един хостинр
Това е комисионната, която получих от хостинга, по- нагори казах 13 лева, нo виждам че са почти 14 ;)
Получих пари от интернет
Получих 10 лева за афилиейти програма на хостинг
Продадох един plugin
афилиейт програми

С тези снимки, които ви оставя, можете да видите как дават печалбата от Интернет, всяка една платформа е различна, обикновено тези комисионни се теглят през Paypal или се превеждат в сметката.

С блога заплата онлайн аз няма да забогатея, защото темата, за която говоря, е доста трудна, но ако говорите за други неща, може много да получавате.

Аз, например, работих 10 години в Испания на строителството и това дори да се занимавам с други неща, винаги ще го нося в сърцето си, в момента имам няколко блога, които говорят за ремонт в Барселона. Сайтът, който получава повече посещения, има 500 на ден, оставят ми по едно съобщения на седмица, аз се договорих с фирми за ремонт и на всеки един клиент, с който подписват договор, на мен ми дават 5%. Понякога има малко ремонти за бани и кухни, но понякога някой иска да ремонтира цялата къща и един ремонт в Испания, може да е 100.000 Евро, за мен 5 % е доста. Лошото е, че аз получавам парите, когато клиентът плаща. Строителните фирми, на които пращам клиенти, ги познавам от много отдавна и вече си имаме доверие.

Това момиче се казва Мириям, живее на Канарските о-ви, има един известен блог за мода, много фирми  плащат, за  да промотира продукти, тя обикаля по целия моден свят, за да промотира продуктите, всичко го прави през блога си, облича и се снима с най- нови неща, които и дават  фирми за мода.

Мириам блогър
Снимки на Мириям и на нейният блог

Има блогъри, които получават от реклами и банери, ако имаш един блог с много посещения ще ти дават доста за банери, виж този сайт, за 18 дена банер искат минимум 1000 лева. (трудно е да имаме един сайт с толкова посещения, за да ни плащат тези цени). Освен това има много методи, както addwords на Google и фирми, които ще контактуват с вас да ги рекламирате или просто да говорите за тях, и.т.н.

За мен, да си имаш един блог е както да си собственик един апартамент; един апартамент можеш да го даваш под наем и да получаваш пари на месец, с един блог е същото и всеки път се оценява повече, ако знаеш нещо. ако ти харесва нещо, започвай и с постоянство и подобрение и поправки на грешките, ще ти дава доходи на месец. Разликата е, че един апартамент е много скъп, един личен блог струва само 50 или 60 лева и много време за писане.

Преди 2 години една фирма, която искаше да е на първите позиции в google, трябваше да купи много линкове от китайски и чужди сайтове, сега, за да излиза на първите позиции, най- хубавото е блогърите или други важни сайтове да говорят нея. За това, ако знаеш за коли, за мода, за пътуване, за шиене, кухня, ако си майстор на ремонти, ходиш постоянно на риболов, и.т.н, не чакай повече, а започни с един блог, много хора търсят в Интернет информация и кой е по- добре дава тази информация?? Фирмата, която продава продукти или хората, които ги ползват постоянно с хобитата си.

харесва ли ти риболова

Например, ако ти харесва риболов и ходиш постоянно, можеш да търсиш фирми, които продават продукти, които ти ползваш с афилиейти линкове. Ще ви дам пример, за да е по- лесно и  да го разберете по- ясно:

Един човек иска да ходи на риболов на едно езеро и търси в google „риболов на язовир Жребчево “ , намира твоя блог, в който ти пишеш какви риби има и какъв материал трябва да взема (с линк на афилиейт към магазин на продукта който му трябва), какви хотели има в този район, цените, И.Т.Н,  ако купи материал за риболов или запази стая в хотел, ти си взимаш комисионна.

Ако наистина ти харесва нещо или си един експерт в нещо, започвай да пишеш и след като имаш посещения, ще контактуват с теб, за да ти предложат нещо. С този испански блог за строителството, говорих за продуктите за енергоспестяване в къщите,  получих няколко съобщения, за да сложа линкове към техните магазини и това са пари на месец.

Надявам се да ви е било полезно и да съм отговорил на въпросите на много от вас, аз ви предлагам да създадете един блог тук и да натискате афилиейти линковете, така с ваша помощ ще си купя микрофон, за да правя по- хубави клипчета за този блог и така ще мога да ви разкажа още повече интересни и полезни неща за това как да изкарваме пари от Интернет :)

Ако вече ме следваш в facebook, само натисни like по- надолу :)

Аз съм Нико Рока от заплата онлайн и кирилицата ми е включена за всеки от вас.

Моето име е Nico Roca и съм каталунец,
От 2007 Живея в София, научих Български и най- накрая реших да започна да пиша на български, този е моят първи личен Блог на кирилица, (НЕ ОБРЪЩАЙ БНИМАНИЕ НА ГРЕШКИТЕ)

This Post Has 19 Comments

 1. Браво за страхотния материал, стискам ти ръка, не всеки така откровенно споделя всичко по темата, прочетох го до половината, но утре ще го изчета целия, също имам блог не печеля от него, но се позиционира доста добре в търсачките 🙂
  Поздрави!
  Бих сложил линк към твоя блог с удоволствие стига да пожелаеш 🙂

  1. Мерси много за коментара
   Ако ти от твоя блог говориш за мене, автоматично ще получаваш един линк към твоя, можем да го пробваме, но линкът трябва да е към един пост.
   Много съм доволен да си имам първите приятели блогърс в България 🙂 и да пиша нещо интересно за вас, на мене много ми харесва Сео оптимизация, но на български ми е трудно още,
   Трябват ми текстове да ги кача другаде и много бавно пиша.
   В Zaplataonline.com нищо не съм направил за СЕО, ако се показва в Google е просто за текстовете, (Сега ако един блогър пише интересни неща google го показва).
   Давай с линка 🙂

 2. Здравейте, в частност – здравей Нико – 🙂
  Снощи гледах един руски вебинар, руснаците считат набирането на база от подписчици /хора, които са се разписали в сайт за блогове/ за неефективно. В момента те развиват активно т.н. „взаимопиар“ – обединение на блогери, всеки предоставя своята база подписчици и … много не го зачетох, но в момента това при тях е хит, тук един линк ще дам към техен форум http://vzaimopr.ru/wppage/vzaimopiar-po-bazam-podpischikov/. На гугъл като се пусне за търсене „взаимопиар“ – само руски линкове дава, явно у нас още не се е развил този метод, изобщо у нас май малко неща се развиват …

  1. Изглежда интересно Петър. 🙂
   Руснаците май използват друга търсачка, и аз нямам точна информация за оптимизация в тази руска търсачка, Ако искаш линкове в България има много директори за линкове, но сега вече хората не ги използват защото не действат както преди. Нямам информация за този сайт и не мога да казвам нищо. Ако го продаваш и увеличаваш посещения публикувай го в твоят сайт. Посещавам го редовно 😉
   Нико Рока

 3. Здравей Нико,
  Тази статия много ми хареса и като цяло стилът ти е искрен, което мисля, че грабва читателите попаднали на сайта ти. Благодаря ти майлите, които си ми изпратил! От една твоя статия ми става интересно нещо и кликам на някоя връзка, после на следващата и така чета по половин час поне твоите статии. Наистина са много и са полезни. Някои неща знам, други са много нови за мен. Започнала съм моя блог и твоите статии са ми много полезни. Разбира се имам въпроси, които ще задам по-късно като си систематизирам нещата. Според мен наистина, за да изкарваш пари от сайтове и блогове трябва да си наясно какво точно правиш, искаш и да си напълно отдаден. Това май-важи за всяко нещо в живота ни. Още веднъж: много ми хареса тази статия!

  1. Здравей Роси,
   Много съм щастлив!Страхотно е, когато ми пратят толкова готин коментар!:D
   Много съм доволен, когато информацията, която публикувам помага на хората да се раздвижат в Интернет. Скоро добавих тези имейли в блога, от сега нататък след регистрация ще получиш супер интересна информация постепенно, за да се раздвижиш. Най-важно е да върви твоят проект.
   Много ще съм благодарен да ми съобщаваш, ако има нещо или просто ти трябва някаква информация, така малко по малко ще решим заедно всички въпроси и ще добавя цялата информация, която трябва на четителите.

   Роси,благодаря много, че ставаш част от проекта на Заплата Онлайн!

   Добре дошла или както казваме на испански – Bienvenida!

   Поздрави,
   Нико

 4. Hola, Nico! Bienvenido en Bulgaria!
  (с малко закъснение 🙂 )

  Напълни ми душата с факта, че си Каталунец (обожавам Барселона), и че пишеш прекрасно на кирилица! Благодаря ти за това.
  Имам още много да чета из твоя блог, защото едва днес попаднах на него, но определено ме спечели. Начина по-който пишеш прави всичко лесно и приятно за разбиране.
  Днес за първи път започнах да се интересувам от това да работя от дома и за себе си, тъй като в момента разполагам с доста свободно време, неограничет интернет и мотивация. За жалост съм доста бедна от към познания за това кое как се прави, но желание да уча имам. С удоволствие ще черпя информация от блога ти. Успех и много усмивки!

  1. Здравей Зорница.
   Дърпай колкото можеш, и ако нещо липсва можеш да оставиш един коментар и аз ще се опитвам да отговарям бързо.
   Ако си измислила една тема за един нов сайт, можеш да пробереш какви ключови думи търсят хората в Интернет с този инструмент.
   https://adwords.google.com/ko/KeywordPlanner/Home
   Така ще знаеш горе долу колко посещения ще имаш.
   Поздрави.
   Нико Рока

   1. Благодаря, Нико!
    Захващам се с четенето. Все още не съм се спряла на конкретна тематика …
    „Searching … please wait!“ <- това е ситуацията с идеите 😉

    Усмивки 🙂

    1. Здравей Зорница.
     Аз, отдавна, когато започнах с тази тема ми беше малко трудно да избирам една рентабилна тема, сега в момента нямам време да изпълня всички онлайн идеи който имам.
     Малко по малко един намери пътя.
     Много се радвам да ти хареса Заплата Онлайн. 🙂

     Поздрави
     Нико

 5. Hola, Nico!
  Поздравление за амбицията да направиш сайт, който не е на майчиния ти език! Страхотно се справяш! Супер интересно е всичко за хора като мен, които се интересуват от сайтове, блогове и как могат да бъдат полезни. Не помня вече как попаднах на сайта ти, но много ми помогна в някои теми. Аз живея в твоята прекрасна Барселона вече 4 години. От любов към този невероятен град и поради липсата на блог/сайт за Барселона на български език ( тези, които вече има са доста туристически), реших да създам http://www.zabarcelona.com. Тъй като е нов сайта, все още го разработвам и пробвам различни неща. Главната идея не е да печеля пари, а по-скоро да се забавлявам и да е полезен на българите тук. Но знам, че има начини да се набавят доходи от това. Новобранка съм в тези неща, но пък се уча бързо. И защо да не изкарам някое и друго евро от сайта, за който така или иначе отделям цялото си време с огромно желание. ( в момента съм на paro и затова мога да го поддържам всеки ден) Хората тук го харесват и бавно, но сигурно се издига. В търсачката Google като напиша „Българи в Барселона“ вече излиза на първа страница. Ще се радвам да популяризирам твоя сайт чрез моя, и обратното!
  Saludos!
  Леда

  1. Hola Leda
   Много се радвам за коментара 🙂
   Погледнах твоят сайт и е страхотен и много полезен, видях че се регистрира в Блога, следващите дни ще получиш многа полезна информация за как да монетизираш твоят сайт.
   Много ми хареса твоят проект и с сигурност че много е полезен за тези който искат да ходят на екскурзия в Барселона.
   Погледнах с инструмент:

   https://adwords.google.com/ko/KeywordPlanner/Home

   И думите „Българи в Барселона“ не се търси много, предлагам да пишеш една статия с думите „Варселона забележителности“ видях че се търсят по вече.

   Много ще се радвам ако ми помагаш да популяризирам блога Заплата Онлайн 🙂 и от моята страна в следващата публикация аз ще те спомена и ще ти сложа един линк. В момента нямам много време но ще го намеря за да анализирам твоят сайт и да ти помагам с каквото мога.

   А и за последното, как е Каталунски език? лесно ли е?

   Много Поздрави и до скоро

   Нико

 6. ааа, и забравих да те питам , това за което започнах коментара 🙂 Може ли да ни кажеш кои са сайтовете ти за строителство в Барселона, за които споменаваш в тази статия?

 7. Здравей Нико,
  за пореден път чета и се кефя на това, че някой се раздава за непознати без категорично да иска нещо в замяна. Тъй като се занимавам с коренно различни неща, голяма част от нещата за които пишеш са ми чужди но интересни. В момента си правя сайт и чета това което пишеш с интерес. Тъй като не мога да съм ти полезен в начинанието, може би ще съм ти полезен в свободното време 🙂 .
  Та – занимавам се с парапланеризъм, и те каня като се стопли времето напролет на една разходка (неделна) на някой от баирите където летиме.
  Поздрави.
  Камен

  1. Здрасти Камен.
   Ако прочетеш внимателно, дори да ти са чужди, с нещата който пиша в Заплата Онлайн, ще можеш да пробваш да се раздвижиш в Интернет.

   Мерси за поканата, страхотно!!

   До скоро

  1. Сега правя доста промени в този сайт, преди набирах клиенти за строителната фирма, сега се пробвам с Google Adsense. Малко по малко ще оправя тези неща.
   Благодаря много
   Нико

 8. Здравейте Нико,
  изключително интересни статии.Аз съм абсолютно начинаеща в тази област.
  Но имам идеите за предмета на моя сайт..
  Въпросът ми касае законовата рамка-кое имам право да публикувам като снимки и текст,което не принадлежи на мен.
  И как мога да съвместя електронен магазин и уебсайт с цел да включа различни теми и реклами,афилейт програми,и кога се заплаща и кои са най-изгодните финансово афилейт програми.
  Друг въпрос-дропшипинга. Как да се ориентирам в коректни ДОСТАВЧИЦИ НА СТОКИ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Back To Top