skip to Main Content
Създаване на онлайн магазин, изработка и цените
Как да си направя онлайн магазин

След като публикувах моя блог във facebook , получих първите посещения. Много съм доволен, защото посетителите много са активни и ми пращат имейли и оставят коментари, в този случай Дани ме пита информация за онлайн магазини и двамата решихме да публикуваме този пост в заплата онлайн и така ще оставим тази информация за тези, на които им трябва. Обикновено за отговори и съобщение ми трябва време, за  да отговарям, защото искам да коригират всичко, което пиша и това ме забавя малко.

Въпросът на Дани е:

[quote]За да се направи on-line магазин, от къде трябва да се започне, как да се свържа с фирми, които да ми предоставят своята стока? От какво се нуждая?[/quote]

Ще се опитвам да давам пълна информация поради нашия опит за онлайн магазини и всички варианти, които могат да се опитват за онлайн продажба. На първо място, за да направиш един магазин в интернет, трябва:

  1. Хостинг и домейн → 43 лева → хостинг е мястото под наем, където ще бъде нашият магазин, а домейнът е например: ( http://zaplataonline.com/ )
  2. Инсталацията на магазина в хостинга → 0 лева → Ние използваме магенто за нашия магазин, но за хората, които започват сега и не разбират много за инсталации, май е по- добре с prestashop, също така е добър варианта и с wordpress.

Преди да си избереш, можеш да видиш тези платформи как изглеждат вътре, ето тук.

  • Prestashop → Username demo@prestashop.com парола prestashop_demo
  • Magento → Admin Username: admin парола 123123
  • wordpress → Admin Username: admin парола demo123

След като сме разгледали админ панела на всички платформи, само ни трябва инсталацията и дизайнът; инсталацията е безплатна, а  дизайнът- има платени и неплатени.

  • Инсталация на тези програми натисни → инсталация на един сайт «в този линк ще видите как се инсталира с wordpress;  процесът да инсталираш други платформи е същият и  е много лесно».
  • Дизайн за онлайн магазинДизайн на сайтове и онлайн магазин«в този стъпка само трявба да внимаваш, когато си теглиш дизайна за каква платформа е, напр: ако инсталираш prestashop, дизайнът трябва да е за prestashop.

 Запознайте се с бизнеса на онлайн магазин

форми и продукти да продаваш в един онлайн магазин

Има много различни форми и продукти да продаваш по Интернет, има също продукти, като например онлайн книги, които нямат нужда от изпращане и могат да бъдат изтеглени. Но тук ще говорим повече за физически продукти.

  • Да купиш стока → Ние, в нашия случай, имаме един малък склад с всички продукти, които продаваме и всяка сутринт оставям поръчките в СТАР ПОСТ; инвестицията със стоката е доста голяма, освен това сме двама и ни е проблем , когато трябва да пътуваме, поръчките задължително трябват да бъдат оставени на следващия ден. Този вид онлайн бизнес го препоръчвам само за хората, които вече си имат един магазин или склад с персонал.
  • Да продаваш стоката на другите → Можеш да се разбереш с някой склад да добавиш техните продукти в твоя сайт и да получаваш комисионна при всяка една поръчка. Тук не ти трябва наличност, но за този вид продажба, изберете сериозни фирми .
  • Онлайн магазин с афилиейт линкове: Това е да си направиш един онлайн магазин, но в този случай не продаваш нищо, напр.: в твоя сайт представяш продукти, но клиентите ги купуват направо от друг магазин, а ти получаваш пари с афилиейт програма; не знам дали разбирате този вариант, това е както един онлайн магазин, но когато един клиент натисне копчето „поръчвам“, го препращаш направо към продуктите на другия магазин и ако купи нещо, ти получаваш комисионна»

Ако имаш един онлайн магазин, много е хубаво да има тези линкове, така хората, които имат блог, ще говорят за теб и ще продават, каквото ти имаш. За да регистрираш твоят магазин в една такава програма, натисни тук.

За да си направиш онлайн магазин, не е трудно, а ако знаеш малко английски или испански, ще намериш безброй информация за всичко, също можем да питаме във форуми, поне аз така правя.

всичко за онлайн магазин
как да продавам по интернет, различни начини за онлайн продажби,
[typography font=“Cantarell“ size=“24″ size_format=“px“] Най-трудната част, за да си направиш един онлайн магазин[/typography]

 

За мен най-трудното е да пиша всички менюта и текстове на продуктите, също така е доста занимание да обработваш снимките; в България може да се намерят хора, които правят снимки и работят с photoshop за 8 лева на снимка, много е важно как представяш продукта.

В момента правим втората версия на нашия онлайн магазин, когато е готов, ще пиша един пост с всичко, което сме променили, за да увеличим продажбите и ще видим дали резултатите са такива, каквите очакваме.

Скоро искам да направя анализи за този блог и да ги публикувам, за да видите всички как го правя и ако някой знае нещо интересно, нека да коментира, така ще научим всички заедно как да си имаме най-хубавите онлайн магазини.

Съвсем скоро започнах да пиша на български блога заплата онлайн и доста хора са направили регистрация, която се намира точно от лявата страна. Някой ден, когато имам време, ще оправя тези автоматични имейли, но интересно е да се регистрирате, така ще получавате последните новини от заплата onlain.

¡Аз съм Nico от заплата онлайн и кирилицата ми е включена за всеки един от вас!

Моето име е Nico Roca и съм каталунец,
От 2007 Живея в София, научих Български и най- накрая реших да започна да пиша на български, този е моят първи личен Блог на кирилица, (НЕ ОБРЪЩАЙ БНИМАНИЕ НА ГРЕШКИТЕ)

This Post Has 0 Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Back To Top