skip to Main Content
счетоводни услуги София
Регистрация на ЕООД

Понякога се налага да копираме или да повторим текстове от нашия сайт, но гугъл Панда може да ни наказва и да загубим позиции при търсачката. Сега ще видим как можем да копираме текстове и какво да правим, за да се предпазим да не ни ги копират другите сайтове.

Кога се налага да копираме парчета текстове от друго място?

1-. Когато искаш да говориш за друг блогър. Много е хубаво да публикуваме статията, която говори за друг блогър, така имаш възможности той да те познава и да сподели статия в неговите социални мрежи и да увеличиш посещения, читатели и в същото време ти се оптимизира сайта. Но преди да правим това, хубаво е да се информираме дали той иска или не, за това същестува лицензия за авторски права.

Ако погледнеш в долната част от този блог, ще видиш:

Направено с WordPress и е под лицензията Creative Commons

И ако натискаш върху Creative Commons, ще видиш какво иска този блогър и дали е отворен да говориш за неговите статии. Най-голямата част нямат проблем да говориш за тях, позволяват да им променим текстовете, но задължават да споменеш техния блог.

В случай, че искаш да копираш интегрално текста без никаква промяна, може да те наказва гугъл Панда, за това е по-добре да направиш един „принт скрийн“ и да го качваш като една снимка.

2-. Това също се използва във вътрешните статии в нашите сайтове, ако например сега искам да говоря за този пост, на който темата е „регистрация на ЕООД“ и се налага да копирам едно парче текст, най-хубавото, което мога да направя, е да го качвам като една снимка, например:

счетоводни услуги София

За информация как се качват снимки в един сайт, натисни тук

По този начин Гугъл не може да го чете и няма как да ни наказва. Ако ние променим изцяло текста, няма как да ни наказват, но важното е да сложим линк към блогъра, който е създал тази идея.

Когато говорим за каквото сме чели, нормално е в  блога ни да копирам,  каквото сме чели на друго място, но пък имаме вероятност да ни наказва Гугъл Панда, за това също можем да качваме един принт скрийн, както ви показах.

Как да се пазим да не ни копират текстовете?

До сега сме споменали как ние да копираме текстове по хубав начин, но има лоши практики в интернет, заради които ние можем да падаме в една клопка. Най-важното е да научим как да се пазим.

Гугъл има един робот, който минава по сайтовете и ги копира в Кеш, за да ги показва при търсенето. Това се казва „индекс“ и можем да намерим тези страници, които ни индексира в „Google Webmasters Tools

(Натисни върху снимката, за да се увеличи)

 Но какво става, ако гугъл мине първо в техния сайт и го индексира?

Този робот на гугъл минава по всички сайтове, в моя блог публикувам от време на време сигурно, че мине по 1 път всяка седмица, но един по- голям сайт, който се актуализира постоянно, като например сайта на БНТ, със сигурност минава на всеки 2 или 3 минути. Тогава моят риск е да ми копират интегрално текста преди да го индексира гугъл и ако гугъл го индексира от друг сайт, ще си мисли, че аз съм копирал оттам, защото го намерил първо там.

Това, което разказвам сега, го научих от моя преподавател Alex Navaro с личен блог www.vivirdelared.com.

Той създава една малка бяла снимка с Paint за 1х1 мегапиксъл и я качва в текстовете. Толкова е малка тази снимка, че е трудно да я забелязваш в един текст. Ако някой копира целия текст, трие мъничката бяла снимка и качва една гадна снимка със същото име във файла и така в други сайтове, където имаше мъничката снимка, излиза една голяма и гадна снимка, на която всички се смеят.

Много е хубаво да говорим за другите, но внимавай да не ти се сърдят други блогъри, защото могат да говорят гадно за теб и да получаваш много линкове. (също е хубаво, защото ще се оптимизира твоят сайт).

Тези, които се регистрират малко по малко, ще видят Сео оптимизацията на Заплата Онлайн и ще използваме един инструмент, който следва нашите текстове в други сайтове. Така ще знаем дали някой ни е копирал текстовете. Също ще се опитваме да се възползваме от тези ситуации.

И с това малко парче информация приключвам моята статия от днес, с лично редактиране, както всеки един пост от Заплата Онлайн.

Казвам се Нико Рока и кирилицата ми е включена за всеки един от вас

Моето име е Nico Roca и съм каталунец,
От 2007 Живея в София, научих Български и най- накрая реших да започна да пиша на български, този е моят първи личен Блог на кирилица, (НЕ ОБРЪЩАЙ БНИМАНИЕ НА ГРЕШКИТЕ)

This Post Has 2 Comments

 1. Здрасти Niko,
  вече и аз позавърших сайта http://www.remontnamebeli.com (ти прецени дали да публикуваш линка)
  но имам въпроси които може би ще са полезни и за други. Сайта е специализиран , и се налага много повтаряне на текстове и естествено при проверка началната страница има 87% повтарящи се текстове. Та въпроса ми е ако не може да остане така , дали може всички текстове да ги направя PNG. Намерих програма за целта с която може да се направи и подходящ background но проблема е че тя приема по 4/5 думи. Това означава че на началната страница примерно ще има 80 снимки най малко. Ако става така и на вътрешните страници ще направя номера. Колко е допустимия процент на повтарящи се текстове на страница?
  Поздрави.

  1. Здрасти Камен
   Аз препоръчвам да не се повтори нито един текст, При положение че се повтаря един текст, хубаво е да се сложи каноникал URL.
   https://support.google.com/webmasters/answer/139066?hl=en
   Това го ползват онлайн магазини който на пример една тениска я имат на 2 свята, описание е едно и също и с тези URL казват на гугъл че е един и същият продукт.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Back To Top