skip to Main Content
помогне да намериш по- добра работа
Един блог ни помогне да намерим нова работа

Може ли един блог да ти помогне да намериш по- добра работа? За какво мога да използвам един личен блог, за за се раздвижа? Колко са важни блоговете в живота? Какви възможности ми дава един блог?

Сега ще говорим за какво можем да използваме един блог в живота ни и какви предимства има.  Когато коментират хората, можем да преценим дали има смисъл да изкараме толкова време с един блог и каква е разлика между един блог и социалните мрежи.

Тази седмица четох няколко испански блога, които говорят точно за това, също след като публикувах поста с това, което получих с блога си, малко се изненадах, защото получих няколко съобщения от Facebook от хора, които пишат в блога си само за удоволствие и не знаят за как могат да рентабилизират един сайт, за да получават пари. Едно момче, което има един блог с един малък форум и общо има 1000 посещения на ден, до сега  не  е получавал нищо. Аз, първото, което му предложих, е да създаде една малка страница за продукти с темата на сайта, да сложи с афилейти линкове от тази страница и с анализи на посещенията, малко по малко да оправи сайта, за да е рентабилно, както например аз направих в zaplataonline и разказвам в поста (колко пари получих с блога си)

Как мога да намеря по- добра работа с един блог?

намериш нова работа
Може ли един блог да ти помогне да намериш по- добра работа?

В Испания в момента много млади хора имат проблеми да си намерят работа и използват всичко, което могат, за да допълнят автобиографията си и да си намерят работа. Един блог помага толкова за радвижението на човек, че е станало мода, достигнахме до такава стъпка, че университетът в Барселона организира събития с най-големите експерти -блогъри, за да научат студентите как могат да се радвижат максималко; знам, че много хора няма да разберат нищо, но ще ви оставя това видео, за да видите горе- долу за какво става въпрос.

Този, който говори в това видео, се казва Paco Viudes и е експерт  за  това как се използва един блог,  за да подобриш живот си. За него на първо място е всеки един да си има един блог и да пише там всичко, което знае, опит, проекти, разказва също, че винаги когато един човек има един проект или една идея за бизнес, много рядко хората ги реализират(след 10 години съжаляват) и когато започват, след един месец изоставят проекта, идеите са да се направят и да се изработват и да сме там през цялото време (в хубави и лоши моменти), да промениш каквото не става и да я  адаптираш към това,  което ще върви  в бъдеще.

Няма как да разкажа  информацията от тези 8 видео клипа , но накратко един блог може:

 • Да ти е една пълна  онлайн автобиография .
 • Да те опознават в сферата, в която пишеш.
 • Фирмите да контактуват с теб и да работиш в някакъв проект. (ще говорим по- надолу за това)
 • Да получаваш пари от блога, както разказвам в Заплата Онлайн.
 • Ще познаваш нови хора като теб и както разказва Paco Viudes един научава от друг и двама могат да се радвижат много.
 • Контакти, контакти, контакти, контакти и повече контакти.
 • Сила в Интернет (Ако в блога си говориш за мотори, доказваш, че си страхотен, най- вероятно ще те канят на събития, срещи и т.н), така имаш възможности да се радвижиш, с каквото ти харесва и т.н

Преди да започвам с блога Zaplata Online намерих една страхотна обява за работа в http://www.jobs.bg/, това беше една фирма за СЕО оптимизация на различни езици, която искаше да оптимизира сайт за апартаменти, аз разказах, че имам много сайтове за строителство в Испания и знам за какво става въпрос, приготвих една страхотна автобиография за този проект и най-накрая не звъннаха. Сигурно, че след една година , ако ми се получава една ситуация такава и в блога си разказвам страхотни СЕО тайни, както например този пост за домейни бг, ще ме приемат без проблем, в Испания имам блогове за ремонт и сега ще започвам в България един проект за една каталунска фирма.

Със сео и сайтове до сега се занимавам с моите проекти и на моите приятели и познати, но заради блога си може някой ден да получавам страхотни проекти за интересни фирми. ;) :)

Преди известно време говорих за един сайт за детски филми, който  случайно открих, до сега този сайт не е рентабилен, но май по- нататък след като го промотирам малко, може да привлече фирмите за продукти за деца и да сложат реклама и други неща, сайтът на Покойо много е хубав и мисля, че ще се хареса на децата. Заплата онлайн сега ми дава доста работа, но много хубави опит получавам от него.

Paco Viudes

Paco Viudes също разказва как да раздвижиш един блог, недей да мислиш, че първия ден ще получаваш посещения. Един блог е една дългосрочна инвестиция, но много действа, най- важното е, че един блог е направен за хората, не за Google, освен това, за да радвижиш блога си трябва да използваш законът за плус едно,  това  означава, е че някой от истинския живот трябва да опознае твоя блог, кажете на хората, познати, че имате един блог, ако говориш за темата, кажи на хората, че това го разказваш в блога си, давай една причина на хората, които познаваш в истинския живот, че имаш един блог.

Ако някой следва един блог, означава, че вярва с този човек, че се интересува от това, което публикува и да има този фийлинг, трябва да го познаваш, за това най- важно е една хубава страница „За мен„, да отговориш на всички съобщения, които получаваш, да докажеш, че имаш класа, така аз получих първите приятели -блогъри в България;);  сигурно , че ако някой ден, ако говорят за СЕО, първото което ще правят, е да пратят линк на ЗаплатаОнлайн с хубава референция, с тези приятели ще стане една голяма мрежа, която малко по малко, от приятел на приятел, ще получавам нови регистрации и посетители в блога си.

каталунско радиопредаване в България
Николау Рока в предаване на каталунско национално радио, заснето в България

Много е важно престижът,  който получаваш онлайн, не е същото да посещаваш един блог на един човек, който никой не го познава или един блог на един известен човек. В Испания нямам нито един проблем да приемам предложения на медиите (радио, ТВ) като например това предаване от това каталунско радио.  Можеш да го слушаш тук. Освен да ме опознаят, получавам един линк от едно важно място, ако намате блог, едно радио няма да линкуват вашят Facebook, ще линкуват вашия блог.

Добре, сега,  ако четеш това, можеш да мислиш че за теб е невъзможно да излизаш в едно радио или списание или вестник както мен, моят въпрос към теб е:

Имаш ли блог??

Започвай сега и ако се раздвижиш, ще влизаш в този свят.

Но не само това, в Испания в моите сайтове говоря за България и оттам контактуват с мен испански фирми за разни проект. Ако не пишех нищо в Интернет, нямаше да ми се получат тези работи, нито да имам тези допълнителни възможности в живота си.

[quote]Направи си един блог и започвай сега, това е моят съвет.[/quote]

Разликата между един личен блог в един сървър, който плащаш на месец и социалните мрежи е огромна, ако се раздвижиш през Facebook, няма да контактуват толкова фирми и всичко, което качваш там не е твое, твоят блог е в един сървър, който плащаш на месец, всичко оттам е твое и можеш всичко да направиш!!!

Да си имаш един блог, не е само да пишеш статии и да спамуваш по форумите, опитай се да помогнеш на цялата общност с нещо ново или просто с нещо, което се говори, пиши за хората и потърси твоя читател в Интернет, сигурно, че ще ти е по- лесно, отколкото на мен на български :), че още трябва да опознавам базара и интересите на хората.

базара и интересите на хората

Можеш да мислиш, че в Интернет вече има всичко, но винаги ще намериш хора, които знаят по- малко от теб и ще го търсят в интернет, възползвай се за това и информирай ги, ако е полезно за тях, ще са ти благодарни и ще те имат пред вид.

Говори за други хора, ако започваш един блог и не говориш за други хора, твоя сайт ще бъде в един оазис, линкувай другите ще си дават сметка и това ще им харесва, ще получаваш посещения и това са възможности за теб.

Paco Viudes ни разказва във видеото едно много интересно нещо.

схема за твоя блог
схема за това как да направиш полезен твоя блог

Казва, че има една голяма разлика между това да живееш и да оцеляваш! Разликата е, че да живееш означава да правиш всичко възможно за другите и за себе си, а да оцеляваш, е да мислиш колко е гаден този живот, да си стоиш вкъщи и да се оплакваш. В един блог става същото, можеш само да пишеш за себе си или да пишеш за хората, да помогнеш, да създаваш нещо ново,най- накрая във видеото ни прави тази схема:

 • Изучавай
 • Помогай
 • Социализирай се
 • Прави нови и различни неща (подновявай)
 • Надскочи се

 Изучавай: Погледни близо до теб какви възможности имаш в живота си и вземи идеи отвсякъде, за  да докажеш кой си в твоя блог.

Помогай: Помогни на хората, които знаят по- малко от теб и опитвай  се твоят блог да е полезен, така мрежата ще ти дава сила.

Социализирай се: Ако най- добрият ти приятел ти каже, че Нико Рока от Заплата Онлайн е страхотен :), ще се опиташ да се радвижиш като него, имам големи възможности ти да посетиш моя блог и вероятно ще ти допадна, ако някой ден пишеш нещо интересно или просто имаш един проект, може би  ще контактуваш с мен. :)

Обновявай: Опитвай нови неща, бъди модерен, помисли винаги как си го направил ти и как би го направил един професионалист или експерт, задай си този въпрос и извади най- доброто от себе си, постави се на мястото на читителя, какво може да научи от теб?? Какво мисли за теб??

Надскочи се: Помисли винаги какво има по- нататък, запомни техниката на плус едно, по един на ден, ок един четител – една възможност за теб.

В момента, когато един човек, една фирма иска нещо, търси нещо, има един нов проект, винаги отива тук.

Искам да се раздвижа в живота си
Искам да се раздвижа в живота си

Ако имаш един блог, ти ще излизаш в  гугъл-  това са възможности за теб. :)

В този пост съм се опитвал да разкажа накратко видеото на Пако Вюдас, ако тези теми ви интересуват, ще ви представя други хора, които са много интересни в света на Интернета и могат да са много полезни за всички. Аз поне вярвам в себе си и правя всичко, което мога и което не мога, за  да достигна на моята цел. Като последно имам 3 въпроса към теб:

Знаеш ли как се прави един блог? Мислиш ли, че ще бъде полезен този начин в твоя живот? Идва ли ти на акъла някаква идея? :)

Остави един коментар тук и върни се да погледнеш какво мислят хората за твоя проект, започвай да опознаваш нови приятели,  питай, контактувай, погледни и бъди активен с коментарите в блогове и форуми, бъди полезен за хората, никога не се знае откъде ще дойде твоят шанс. Сложи си снимката на гаватар да ти виждат лицето и започвай сега да живееш в този свят.

За по вече информация можеш да видиш моите резултати в статия надомна работа.

Казвам се Нико Рока от ZaplataOnline.com и кирилицата ми е включена за всеки един от вас!

Моето име е Nico Roca и съм каталунец,
От 2007 Живея в София, научих Български и най- накрая реших да започна да пиша на български, този е моят първи личен Блог на кирилица, (НЕ ОБРЪЩАЙ БНИМАНИЕ НА ГРЕШКИТЕ)

This Post Has 0 Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Back To Top