skip to Main Content
коментари в един сайт
Защо са важни коментари в един сайт

Да имаме коментари в нашия блог, е един от начините да оптимизираме нашия сайт. Един коментар е резултат от посещенията на тези читатели, които прекарват време в сайта и оставят коментар по дадена тема. Това е един от факторте, които търсачките оценяват, за да ти дават първите места. Един коментар пак са букви в тази страница и колкото повече букви, по- дълга става статията и колкото по-дълга, повече информация имаш.

Всеки, който остави коментар, има възможността да се регистрира и след като отговарям, се праща автоматично едно съобщение, за това инсталирах плугин Comment Notifier, безплатно е и много лесно да се инсталира.

Subscribe To Comments
След като инсталираш безплатно този plugin, ще се праща автоматично имейл всеки път, когато читател на твоя блог се регистрира в сайта ти.

Тогава всеки един, който коментира, ще получава имейл. Това е едно посещение за твоя блога.

Заплата Онлайн в момента има малко посещения и всеки един, който влиза в сайта, трябва да го хвана, за да се върне и да се регистрира, да сподели и да се сеща за блога. :)

¿Как да накарам хората да оставят един коментар в моя блог?

В Интернет има активни и пасивни хора, с пасивните читатели е трудно, рядко оставят коментар. За това, ако имаш блог и искаш коментари и посещения, трябва да потърсиш тези активни хора, така ще имаш повече възможности да ти оставят коментари и ако си готин :), редовно ще посещават сайта ти. Колкото повече посещават сайта, повече възможности имаш да привличаш фенове и да разказват на всички приятели за теб.

Както аз казвам: приятелите са много важни в Интернет и аз искам много. :)

приятели блогъри
Блогър приятели, хайде да си помогнем за сео оптимизация на нашите блогове!

Ако е толкова трудно да ти оставят коментар, най-лесното и хубавото, което можеш да направиш, за да ги спечелиш, е да отговориш: една минутка от твоето време, за да отговориш готино, ще получиш доверието на хората, за да оставят пак и пак коментари. :) Аз посещавам всички сайтове и се интересувам от хората, които ми оставят коментари, не знам дали посещават пак блога, но след време мога пак да им пратя имейл, за да ги подсетя. Както казва Пако Вюдес : всеки ден по още един посетител.

Анелия
Анелия остави коментари в Заплата Онлайн и така станахме блогър приятели.
Тя е дизайнер и има бизнес за дамски дрехи.

Виж например Анелия и Десислава, остави ми един коментар в сайта, отговорих, контактувахме и най-накрая сме блогър приятели. Най-накрая разбрах, че се занимават с Facebook маркетинг, аз не разбирам много от тези неща, за това им направих едно интервю, което много добре го разказват тайните на Facebook.

Петър
Петър е един от най-редовните и ентусиазирани блогъри- приятели :)

Още един пример е Петър, който видях как малко по малко нагласява блога си с инструкциите, които давам. Той остави коментар и написах пост точно за него. Така с първите мои блогър приятели знам какво липсва в Заплата Онлайн. :)

Благодаря много на всички! :)

Тогава, най- важното: ПОГЛЕДНИ КОМЕНТАРИТЕ и ще знаеш кой е активен и кой има добро отношение към посетителите. Остави ти първия коментар и покажи, че го уважаваш или просто ти е било много приятно и полезно.

minigradini
Албена също е мой блогър приятел, с инструкциите от заплата онлайн, тя успя да нагласи снимката на автора.

Аз много се зарадвах, когато успяхме с Албена да направим така, че да излиза снимката в резултатите на Google на нейния сайта www.minigradini.com . (Можеш да погледнеш коментарите, малко по малко успяхме) :)

Най-накрая казах на Анелия и Десислава да посещават блога на Петър, че е много готин, така аз споменавам всички и те споменават мен, така заедно шием една страхотна и натурална мрежа от линкове (без да направим спам), така няма как да ни хванат заради гадна сео оптимизация и фалшиви линкове.

Как е възможно с един коментар да получиш един линк?

Как е възможно с един коментар да получиш един линк?Погледни Снимката. При всеки един коментар можеш да пишеш името си, електронната си поща и линк към твоя сайт. Така всички, които прочетат коментарите, ако искат да знаят кой си ти и какво правиш, ще натискат и ще имаш едно посещение, което в началото, ако никой не те познава, е много важно.

Има и хора, които посещават zaplataonline.com често, купуват си хостинг, но не знам кои са. :(  знам, че са както всички, които се опитваме да се радвижим в интернет. Пожелавам ви много успех! :)

Добре. :) казах, че Петър остави един коментар и получи един линк, нали? Един линк е оптимизация. Хайде тогава да видим линка на Петър от Заплата Онлайн:

Alexa toolbarПърво инсталираш Alexa toolbar: за това натисни тук → http://www.alexa.com/toolbar, не се притеснявайте за инсталацията, няма да пречи, поне в Google Crome ще ви изглежда като тази снимка, която ви оставям, ето това  мъничко „А“ на синьо.

Alexa е „една система“, която подрежда най-посещаваните сайтове и с това също можем да видим линкове от този сайт. Просто програмката, след като си я инсталираш, дава сигнал на всички сайтове, които посещаваш и всички, които си имат Alexa toolbar смята кой е най- посещаван или поне най-посещаваният сайт за хората, които си имат Alexa toolbar. Ако натискаш тук, ще видиш ранкинг от България.

Тогава, след като си имаме този Alexa toolbar, отиваме на сайт на Петър и когато сме вътре, натискаме това малко синьо „А“, което имаме в горната част на Google Crome, отворя се един прозорец и където пише „Sites Linking In“, ако натискаш, ще видиш линка, който сайта на Петър получи заради коментара.

Това, което разказвам, е един начин за много ествествена сео оптимизация. Трябват ни активни приятели, които коментират и ни споменават пред други блогър приятели. И така, с помощта на всички, е един начин да строим първите пътища на нашия сайт към нови хора.

Сега ще ти разкажа няколко причини да оставиш един коментар тук :)

Ти, който четеш сега това, вече знам, че искаш блогър приятели, за да оптимизираш сайта си и ще оставиш коментар, нали? :) Имаш Alexa toolbar инсталиран? Ако оставиш коментар, всички ще влизат в твоя сайт да търсят хора като теб – активни,  и така ще се броят тези посещения в ранкинга на Alexa. Сега, в момента Заплата Онлайн е така в Alexa Ранг. Как е твоят сайт? Освен да имаш коментари и нови приятели, ще подобриш ранкинга. Заедно ще шием енда огромна мрежа за блогър приятели, с много линкове, за да оптимизираме нашите сайтове.

Заключение:

Който остави един коментар в този пост на Заплата Онлайн:

 1. Има Alexa ранк инсталирен
 2. Търси блогър приятели
 3. Тези, които четат твоя коментар, ще посещават сайта ти, защото си активен и  така те имат повече възможности ти да оставиш един коментар в техния сайт.
 4. Всички, които посещават твоя блог заради твоя коментар, имат инсталиран Alexa toolbar. Тези посещения ще ти помогнат с Alexa ранг.
 5. Ще шием заедно тази огромна мрежа блогър-приятели с линкове и ще си помогнем със сео оптимизация.

Допълнително, ако изпращаш тази страница на всички, които си имат сайт или споделяш в социалните мрежи, групата ще стане по-голяма и ще оптимизираме повече сайтове. :)

Казвам се Нико Рока и Zaplataonline.com и това е моят личен блог, който вече е едно парче от живота ми.

Благодаря на Елена Бонева :), без нея нямаше как да стане този проект! :)

Моето име е Nico Roca и съм каталунец,
От 2007 Живея в София, научих Български и най- накрая реших да започна да пиша на български, този е моят първи личен Блог на кирилица, (НЕ ОБРЪЩАЙ БНИМАНИЕ НА ГРЕШКИТЕ)

This Post Has 28 Comments

 1. Да, Нико е много прав. Когато аз започнах да се занимавам със сайтове,много се чудих кой пък ще се запише да получава коментари – та това ти пълни пощата с още мейли… Не го инсталирах на моя сайт и започнах да коментирам в други блогове. След като оставях коментар, забравях къде точно съм го оставила и не можех да го намеря, за да видя отговорите… Та тогава осъзнах смисъла – subscribe to comments не ти праща СПАМ на пощата – праща ти съдържание, от което ти явно се интересуваш 🙂
  Освен това – не си губете времето да правите сателитки и всякакви такива щуротии. СЕО-то ще бъде добро, ако хората харесат съдържанието и се получи натурална комуникация.
  Ето защо аз продължавам да се връщам на сайта на Нико 🙂

  1. Благодаря за коментара, Анелия, 🙂
   Най-важно е да се споменаваме един друг в нашите сайтове, така си помагаме с оптимизацията.
   Писах този пост с намерението да направим една група активни блогър приятели.

 2. Привет Нико!
  Последните три седмици си правих разни опити и сайтът ми не беше много отзивчив, сега го подкарах по-кротко и вече върви в общи линии. С молба да предадеш на Анелия и Десислава, че вече съм достъпен и ако имат желание, могат лично да ми кажат дали съм готин 🙂

  1. Здравей Петер.
   Щях да ти пратя един емайл, по едно време си махнал всичко 🙂 но сега виждам че: или съм забравил Български или пишеш понякога на Руски.
   Хубаво изглежда така, най важното е да достигнеш до целта ти с блога, в началото се налага много промени, но с постоянство ще успеем да раздвижим сайтовете ни.
   Ще кажа на Анелия да ти погледне сайта 🙂
   Петер Сложи си снимката на коментари за да те познават. 😉
   Поздрави и до скоро.

 3. Здравей Нико,

  А на Десислава няма ли да кажеш?
  В момента участвам в един руски вебинар до края на седмицата и слагам по малко руски текстове, на края става българо-руски с трънско наречие.
  Дето пишеш дали не си забравил българския … Първата българска дума, която новият френски посланник научил, когато дошъл в София била „Мерси“ … 🙂
  До скоро.

 4. Ами то и твоят превод на „кеш“ – „каче“ ми хареса, за това пуснах този анекдот. А пропо, някога в България е имало голям любител на побългаряване на думите – академик Балан. Много известно е неговото писмо до министъра на просветата, когато разбрал, че искат да го пенсионират. Ако ти е интересно и не си го намериш кажи, да ти го пратя …

 5. Благодаря и на двамата, а защо вие, коментирали ме, не си изтеглихте безплатната книга, която предлагам?
  Верно, на руски език е, ама вие сте печени, езиците ги можете 🙂

 6. А дано, ама надали 🙂
  В момента ми почва руския курс, свършва в петък. Тук: –
  http://vk.com/topic-40970438_29088762
  се записват тези, които участват в конкурс за най-добър сайт, от участниците в курса, за сега са малко, може и да го спечеля
  Дали са линкове към сайтовете си

 7. Подкрепям Нико, напълно. Коментарите са важни за комуникацията.
  След като разбрах самата функционалност на коментарите, разбрах, че всъщност получаваш много полезна и интересна информация. 🙂
  И от тогава се абонирам за всичко, което ме вълнува, не просто да го подминавам.
  Така, че приветствам ви ако нещо ви вълнува бутона „Абонирай се“ е много удобен!

  1. Здрасти Десислава
   Сложих един линк към твоят сайт където пише (Виж например Анелия и Десислава,) тези действат по вече защо: са „do Follow“ и се намират в един текст.
   Ако търсиш в google.es думите „fotos reformas barcelona“ ще видиш един албум от фейзбук, на първо място, който съм оптимизирал с моите блогър приятели от Испания.
   Поздрави

  1. Да 🙂 ако се споменаваме всички ще подобрим СЕО оптимизация.
   Теиа ти си Приятел номер 1000 в феисбук 🙂 много съм доволен, надявам се да намериш полезна информация в моят личен блог
   До скоро
   Нико

 8. едно от нещата, които ме отблъскват от даден блог, е: Your comment is awaiting moderation.
  на мен това ми говори „мързи ме да си наглеждам сайта и да си чистя сам/а/боклука“, а отдолу обичайно се мъдри надпис от типа: „радвам се на всеки Ваш коментар“

  1. Да Теиа права си, но миналата седмица ме нападали с спам, за да го видиш натисни тук, Аз приемам всеки един коментар. Ще се опитвам да променя тези неща, сега приготвя нови статия, за този блог.

   Надявам се да можеш да намериш полесни неща

   Поздрави

   Нико

 9. Козметиката ми е хоби повече от 10 години и за това блогът ми е с такава ориентация 🙂
  В българската блог сфера има много бюти блогове – повечето авторки се познаваме ако не лично, то поне виртуално, а моят просто е един от тях. Не промотирам нито продуктите, за които пиша /всички са закупени с лични средства/, нито търся популярност с комерсиална цел. Пиша така както ми е приятно и и за каквото ми се пише и се радвам, когато ме четат.
  Не знам дали разбрах правилно въпроса ти и дали му отговорих адекватно. 😉

  1. Точно това те питах, мерси за точния отговор 🙂
   Април месец започнах да пиша този блог, намерението е да мотивирам студентите да създават един блог и да пишат за темата който им хареса, после постепенно показвам как може един блог да ти дава средства и възможности за работа, даже нямам проблем да публикувам колко съм получил с този блог.
   Мисля че може да им помогне доста.
   Бих искал да съм в Българска блог сфера, но рядко посещавам други блогове, само тези който оставят коментари в Заплата Онлайн. През това време се съсредоточих да пиша нови статия с плесна информация. Някой ден ще излизам от моят личен блог и ще се запознавам с блог сфера БГ, За да пиша на български не е лесно за мене, и всеки един пост трябва да се коригира.
   Много се радвам за коментарите който ме остави 🙂 ще посещавам често каквото пишеш ;).
   Нико

 10. Виж как оценява коментарите Гугъл

  Коментари в един сайт

  Забелязах че на всички статия който имам коментари имат по добри позиции в търсачката. 🙂

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Back To Top