Snimka V Google
Как да ислиза снимката в резултатите на google

Сега ще разкажа постепенно как да  излиза снимката в резултатите на Google, става много лесно и след като го направим, след две или три седмици търсачката ще започне да ни показва с нашата снимка,  това го препоръчвам на всички, които имат личен блог.

Преди да започваме, само искам да кажа, че да излиза снимката ти в резултатите на google – това се казва СЕМ. Сем  означава как те показва google, от това зависи колко внимание привличаш и кой го търси, имаш повече възможности да влизат в твоят сайт (със сигурност със снимката имаш повече възможности да натискат в твоят сайт), СЕО е просто позицията. Освен да обръщаш повече внимание, google знае, че е твоят профил на google plus и ако  от всичко, което пишеш, хората се интересуват,  ще те вдига на първите позиции. Някой ден ще говорим с повече подробности, до сега цялата информация за сео оптимизация е тук.,

излиза снимката

Как да излиза снимката в резултатите на google

За СЕМ само ще ви оставя един бърз примерю: освен снимките, можеш да си сложиш жълти звездички и това е супер, ако търсиш в google.bg думите (   детски филми svali.org   ), ще намериш един сайт за детски филми, който създадохме и в резултатите ще се покажат тези звезди, за които говоря ★★★★★. ( някой ден ще разказвам тайната да можете да го правите) Ако те интересува, следвай ме в страницата на Facebook.

В сайт свали го махнах сега може да го провериш ако търсиш думите ( уеб дизайн видове ) ще ти излиза една моя страница с тези звезди.

Как да ислиза снимката в google

Хайде да започваме с инструкциите:

1-. Създаваш един профил на Google +.

Ако още нямаш профил на Gmail, можеш да го създаваш тук→ https://plus.google.com/

2-. Кутия за автор

Това е тази кутия, в  която излиза моята снимка най- надолу във всеки един пост, за да ти излиза тази кутия, само трява да инсталираш този плугинг, има и други варианти,  например аз си направих една най- нагоре, пак с моята снимка. (погледни видеото)

https://plus.google.com/107163632965886237795?rel=author

3-.Регистрация в Gavatar

Следващото е да се регистрираш в gravatar.com, важно е да се регистрирате с профила на вашето име и домейн, например nico«@»zaplataonline.com и тук е където можеш да качваш снимката, която ще се появи. Дори да нямаш блог, можеш да се регистрираш и ще излиза снимката на всички коментари, които пишеш по сайтовете, ако използваш твоята електронна поща.

След това отиваш на твоя профил в твоя сайт Panel Admin> Users и пишеш надолу нещо за теб.

snimka na avtor

как да излиза снимката на автора на един блог в google

Най- важното е, че в кутията за автор с нашето име, ни трябва този код, който се вижда

Оставям ви моя код, за да можете да го копирате, само променете, което е на зелено и сложете вашите данни на профил на google плус и името.

<a href=”https://plus.google.com/107163632965886237795?rel=author”>Nico Roca</a>

 4-.Сега трява да комуникираш на Google, че искаш да ти покаже снимката.

За това влез тук→ https://plus.google.com/authorship и сложи електроната поща, която си ползвал в Gavatar и трябва да потвърдиш имейла, който ще получиш.

Сега можеш да провериш дали всичко е наред в това място, ако пишеш zaplataonline.com, ще видиш моята снимка, пиши твоя и виж дали излиза.

Допълнително можеш да допълваш профила на google plus с всички сайтове, които имаш, за това влез тук.

за да излиза снимката, трявба да кажеш на google къде пишеш

, Тук ще съобщим на google къде пишеш

Ако всичко е наред остави един коментар с името си и имейла си, които си използвал в гаватар и ще се появява твоята снимка.

Nico Roca

Моето име е Nico Roca и съм каталунец, От 2007 Живея в София, научих Български и най- накрая реших да започна да пиша на български, този е моят първи личен Блог на кирилица, (НЕ ОБРЪЩАЙ БНИМАНИЕ НА ГРЕШКИТЕ)

This Post Has 37 Comments

 1. Borja

  Нико, след като следвах твоите инструкций, ти пиша коментара за да видя дали излиза снимката. Благодаря ти. 🙂

  1. Nico Roca

   Super Boby,
   Вече излиза снимката в този коментар, но за да се появява в резултатите на гугъл трябва да чакаме малко.

 2. Albena

  Нико, благодаря за информацията. Не успявам май нещо с проверката от последната точка. Ето какво ми излиза:
  hatom-емисия
  hatom влизане:
  Грешка: Поне едно поле трябва да бъде настроен за HatomEntry.
  Грешка: Липсва задължително поле „влизането на заглавието“.
  Грешка: Липсва задължително поле „осъвременяване“.
  Грешка: Липсва задължителната hCard „автор“

 3. Albena

  Сега виждам, че тук излиза снимката.
  Върнах се да чета поста ти – трябват няколко седмици, за да започне да излиза снимката и в резултатите на Гугъл – правилно ли съм разбрала?

  1. Nico Roca

   Здравей, Албена,
   благодаря ти много за коментара. 🙂
   Виждам,че имаш регистрация в Аватар и снимката се появява в коментарите хубаво ; за да ти излиза снимката в google, трябва да имаш профил в Google Plus и да сложиш един линк с „?rel=author“ към профила на Google Plus, (на снимката в Google Plus трябва да ти се вижда лицето). Ако погледнеш видеото, ще видиш начина, по който да сложиш линк към профила на Google Plus, ако нямаш варианта от видеото, може на накрая на всеки един пост да сложиш следното:
   Пр.: автор на този пост е (името на Google Plus „Албена“) и в името „Албена“ да сложиш линк към профила ти на Гугъл плус и накрая ?rel=author. Погледни във видеото как да сложиш линка и после следвай стъпка номер 4 от поста, за да провериш. След като направиш това, напиши ми още един коментар коментар и аз ще погледна дали всичко е наред.

   Поздрави,
   Нико

 4. Albena

  Здравей, отново, Нико!

  Мисля, че поправих грешките си – оказа се, че съм пропуснала една наклонена черта в линка към профила в Гугъл. Поставих също и под повечето постове в сайта линк към профила в Гугъл. Направих проверка – там се вижда и снимката, но в самата търсачка все още я няма. Отново не са наред структурираните данни – ти ще видиш, но май не е чак такъв проблем..??

  Благодаря ти за помощта, ще проверя по-късно за отговора ти.

  Хубав ден,
  Албена 🙂

  1. Nico Roca

   Всичко изглежда наред сега. Е по добре да си сложиш една снимка която ти се вижда лицето, ако не ти се вижда лицето може и да не излиза в резултатите на Google.

 5. Albena

  Благодаря, Нико! Никога не съм била на мнение, че лицето е най-важното в един човек, но ще почакам и ако толкова много иска Гугъл да ми види лицето, ще му го покажа..:)))

  1. Nico Roca

   Аз имам един сайт, който направих всялата процедура, и докато не сложих една снимка с лицето не се появи снимката, предлагам да си сложиш една с лицето след докато започва да се появява тогава сложи снимката която искаш.

 6. Albena

  Съжалявам, че отново те занимавам с моите проблеми, Нико и ти благодаря сърдечно за вниманието!

  Смених снимката и в Гугъл плюс и в Граватар и в текста за авторската кутия в сайта.. Уж всичко прочетох отново и отново, а снимката ми излиза в авторските кутии, но не при проверката от точка 4. Нямам идея вече къде не е наред… Утре пак ще чета, може пък Гугъл да иска малко време, знам ли?! 🙂

  Поздрави, Албена

  1. Nico Roca

   Да трябва време, ще погледнем дали се появява снимката след 2, 3 седмици, най много. 😉

 7. Albena

  Оправих и това, сега да видим в крайна сметка ще излезе ли снимката в резултатите на Гугъл..:)

  1. Nico Roca

   Всичко изглежда наред, комуникира ли на Гугъл през: https://plus.google.com/authorship ?

 8. Albena

  Да. Обаче подозирам проблем защо не излиза в резултатите – допускам, че проблемът е следния:
  Имам акаунт в Гугъл отдавна и той е с друг е-мейл адрес. И вероятно при регистрирането ми в Гугъл + съм използвала същият този е-мейл, който не е с домейна на сайта (дано ме разбираш). И смятам, че сега се получава проблем с това. Аз като е-мейл адрес за контакти в Гугъл + съм сложила необходимият с домейна на сайта, но може би в самата регистрация съм ползвала другия и сега нямам идея как да оправя това. Дали няма да се наложи да правя нова регистрация в Гугъл + или дали има начин да уведомя Гугъл +, че двата е-мейла са мои… Мислиш ли, че може да е проблем това?

  1. Nico Roca

   Здравей Албена.
   Всичко е наред, не се нуждаеш да се регистрираш пак. Просто трябваме да чакаме докато мине пак робота на гугъл, после тогава ще се покаже снимката в резултатите.
   http://www.google.com/webmasters/tools/richsnippets?q=http%3A%2F%2Fwww.minigradini.com%2F
   Нико

 9. Albena

  Нико, излезе в резултатите! 🙂 Безкрайно ти благодаря за търпението, с което ми помогна. Хора като теб са наистина ценни!

  Още веднъж ти благодаря и ти желая здраве!
  Албена

  1. Nico Roca

   Супер 🙂 сега май можеш да промениш снимката без проблем. Слет 10 минути ще се появи новата снимка.
   Много се радвам.
   Нико

 10. intelectica

  Здравей Нико,

  Благодаря за статията. много ми хареса и реших да следвам стъпките ти.

  Сега публикувам това за проба дали ще се появи снимката.

  Поздрави

  1. Nico Roca

   Здравей.
   В коментарите ще излиза снимката която си имаш в Gavatar, в резултатите на google ще излиза снимката от профил на Google Plus. По добре да се вижда лицето.
   Сложи ли линк с ?rel=author ???
   Благодаря много за коментар.

 11. happylady

  Здравей Нико,

  Страхотна статия. Много ми хареса и затова реших да следвам стъпките ти за да излиза снимка в един нов блог за кетъринг. Стигнах до някъде но тук -http://www.google.com/webmasters/tools/richsnippets? вече имам проблем. Не ми показва авторство а го нанесох в Panel Admin> Users и после потвърдих където изискваше но уви нямам снимка, и нямам авторство и издател.
  можеш ли да помогнеш?
  Благодаря

  1. Nico Roca

   Здравей.
   Погледнах сайта и не можах да намеря линка към профил на гугъл Плус с ?rel=author
   Следвай стъпка номер 2 и пробвай пак.
   Поздрави
   Нико Рока

  2. Nico Roca

   Следва ли точка степ номер четири?

   1. happy lady

    Здравей Нико,
    да проверих отново стъпка четири,
    имейла в Граватар съвпада с имейла в Гугъл +, но отново нямам авторство

    благодаря за отговора

    1. Nico Roca

     Не мога да намеря къде си сложил линк с ?rel=author

   2. happy lady

    Здравей отново Нико,
    намерих си грешката :), и сега вече всичко е наред.
    Благодаря още веднъж за добрата статия и помощта.

    Поздрави

 12. Katya Atanasova

  Здравей, Нико,
  От известно време чета твоя блог и откривам много полезни неща. Следвах твоите инструкции и дано да е било успешно поставянето на снимка.

  1. Nico Roca

   Здравей Katya.
   Погледнах твоят сайт и не мога да видя къде си сложила линк с ?rel=author
   Погледни видеото, стъпка номер 2.
   След това коментирай пак и ще проверя кали си сложила линк в твоят профил на гугъл плус
   Мерси много за коментара, много се радвам да си намерила полезна информация в Заплата Онлайн, това ме мотивира още по вече. 🙂
   Нико Рока.

 13. Katya Atanasova

  Здравей, Нико,
  Благодаря за отговора. Успях да се свържа с профила си в Гугъл, но незная как да поставя кутията в края на всеки пост.

  1. Nico Roca

   Здравей Katya
   В видеото разказвам как съм сложил този линк в един „Widget“ Погледни в горната част къдео пише:
   Моето име е ( Nico Roca ) и съм каталунец, От 2007 Живея
   Ако искаш с една кутия за автор в долната час в всеки един пост инсталирай плугин „Author Box Reloaded“ линк към плугин ще го намериш в стъпка 2 преди видеото.
   Коментирай пак когато си го направила.
   Поздрави
   Нико Рока

 14. Katya Atanasova

  Здравей,Нико,много ти благодаря за напътствията и за търпението.
  Желая ти приятна вечер!

  1. Nico Roca

   Всичко е наред сега, максимум 2 седмици вече ще излиза снимката в резултатите на гугъл.
   До скоро 🙂

 15. Гого

  А как да направим така ,че да се виждат картинките на игрите и/или видеоклиповете в търсачката.
  Ето примери : http://hitigri.ovo.bg/capture-20140621-201830.png – написах в Гугъл : Дора
  http://hitigri.ovo.bg/capture-20140621-201919.png – Написах в Гугъл : Дора игри

  1. Nico Roca

   Здрасти Гого.
   Кажи ми платформата която ползваш.
   Поздрави.

   1. Гого

    Здрасти Нико. CMS е ovo / ucoz

    1. Nico Roca

     Здрасти Горо

     Извинявай много с закъснението на отговор, в момента съм на море и нямам Интернет.
     За платформата WordPress имаме различни разширения който ни позволяват да сложим тези „Video rich snippet“ Аз поне не познавам „CMS е ovo / ucoz“ и трудно е да ти разказвам точно как да го направим, но ако тези платформи позволяват да модифицираш код от текста, отиваш на страницата:

     http://www.sistrix.com/video-rich-snippets/

     Сложиш видеото, теглиш си кода и го сложиш в страницата която искаш да се появи видеото в резултатите на Гугъл.

     Поздравй
     Нико

 16. Зарко

  Привет Nico,
  страхтно е, че има хора, като теб в България!!! Искам да ти благодаря за всичко, което правиш и даваш на другите, продължавай в същия дух и знай, че успеха идва при хора, като теб 🙂

  Скоро започнах да създавам блог и твоите статии са просто уникални и много полезни. Искам да те питам за профила в гугъл +: трябва ли да е личен или на страницата, която е към блога трябва да сложа моята снимка? Защото съм направил профили в социалните мрежи, но те са към тематиката на блога, а не лични.

  Поздрави и късмет

  1. Nico Roca

   Аз в моят блог създадох една страница, не е моят личен профил. Така посетителите имат достъп на всялата информация.
   Преди, трябваше снимката от лицето за да излиза на резултатите, по едно време гугъл маха авторски и в някоя държава спра да излизат снимките в резултатите, сега мисля че само излиза на тези хора който ти са в кръговете на профил на гугъл плус.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.